Ingrediencie: kuracie mäso 1 ks cibuľa 2 PL olej alebo masť 2 PL paprika mletá sladká podľa chuti soľ, mleté čierne korenie 500 g kokosové mlieko voda petržlenová vňať
Mäso dobre umyjeme a osušíme. V hlbokom hrnci rozpálime tuk a mäso prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Opečené mäso vyberieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista. Stíšime plameň, pridáme mletú červenú papriku a krátko orestujeme za stáleho miešania, aby sa nám paprika nepripálila, inak zhorkne. Následne mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vodou, ochutíme korením a na stredne silnom plameni varíme do mäkka. Podľa potreby mäso počas varenia otáčame. Ku koncu varenia pridáme kokosové mlieko. Ak chceme mať omáčku hustejšiu, zahustíme zemiakovým škrobom. Podávame s obľúbenou prílohou a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie:
kuracie mäso
1 ks cibuľa
2 PL olej alebo masť
2 PL paprika mletá sladká
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
500 g kokosové mlieko
voda
petržlenová vňať
Mäso dobre umyjeme a osušíme. V hlbokom hrnci rozpálime tuk a mäso prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Opečené mäso vyberieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista. Stíšime plameň, pridáme mletú červenú papriku a krátko orestujeme za stáleho miešania, aby sa nám paprika nepripálila, inak zhorkne. Následne mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vodou, ochutíme korením a na stredne silnom plameni varíme do mäkka. Podľa potreby mäso počas varenia otáčame. Ku koncu varenia pridáme kokosové mlieko. Ak chceme mať omáčku hustejšiu, zahustíme zemiakovým škrobom. Podávame s obľúbenou prílohou a nasekanou petržlenovou vňaťou.