348 / 350
    Rýchle kura na paprike
    monda17
    autor

    Ingrediencie:
    kuracie mäso
    1 ks cibuľa
    2 PL olej alebo masť
    2 PL paprika mletá sladká
    podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
    500 g kokosové mlieko
    voda
    petržlenová vňať

    Mäso dobre umyjeme a osušíme. V hlbokom hrnci rozpálime tuk a mäso prudko opečieme, aby sa zatiahlo. Opečené mäso vyberieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista. Stíšime plameň, pridáme mletú červenú papriku a krátko orestujeme za stáleho miešania, aby sa nám paprika nepripálila, inak zhorkne. Následne mäso vrátime späť do hrnca, podlejeme vodou, ochutíme korením a na stredne silnom plameni varíme do mäkka. Podľa potreby mäso počas varenia otáčame. Ku koncu varenia pridáme kokosové mlieko. Ak chceme mať omáčku hustejšiu, zahustíme zemiakovým škrobom. Podávame s obľúbenou prílohou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

    19. nov 2024