600 ml smotany na šľahanie 33% 100 g čokolády - ideálne aspoň 60% 100 g preosiateho práškového cukru 3 lyžičky perníkového korenia 150 - 200 ml rumu 2 lyžice Nutelly alebo iného lieskovcového krému
POSTUP
Do hrnca si dajte variť smotanu. Až sa v nej začnú tvoriť bublinky, pridajte do nej nalámanú čokoládu, hrniec stiahnite z platne a čokoládu dohladka rozmiešajte. Pridajte preosiaty cukor, Nutelu, perníkové korenie a všetko poriadne premiešame - opäť dohladka 🙂. Zmes nechajte chvíľku vychladnúť a nakoniec vmiešajte rum. Plňte do čistých fľaštičiek a nechajte aspoň 12 hodín v chladničke odpočinúť. pred podávaním VŽDY poriadne pretrepte. Likér môžete skladovať 4-6 týždňov v chlade.
600 ml smotany na šľahanie 33%
100 g čokolády - ideálne aspoň 60%
100 g preosiateho práškového cukru
3 lyžičky perníkového korenia
150 - 200 ml rumu
2 lyžice Nutelly alebo iného lieskovcového krému
POSTUP
Do hrnca si dajte variť smotanu. Až sa v nej začnú tvoriť bublinky, pridajte do nej nalámanú
čokoládu, hrniec stiahnite z platne a čokoládu dohladka rozmiešajte. Pridajte preosiaty cukor,
Nutelu, perníkové korenie a všetko poriadne premiešame - opäť dohladka 🙂. Zmes nechajte chvíľku vychladnúť a nakoniec vmiešajte rum.
Plňte do čistých fľaštičiek a nechajte aspoň 12 hodín v chladničke odpočinúť. pred podávaním
VŽDY poriadne pretrepte.
Likér môžete skladovať 4-6 týždňov v chlade.