Dám vyhriať rúru na 170 C a podlhovastú formu na pečenie vymažeme pravým poctivým maslom Banány popučím vidličkou na hladkú kašu a vmiešam do nej orechy a kokos múčku. Oddelím žĺtka od bielkov, žĺtka pridám do banánovo-orechovej kaše a z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý tesne pred vložením do rúry zľahka vmiešam do masy. Pečiem cca 30 minút, resp. kým sa nám chlebík nesfarbí do zlato-hneda alebo kým zapichnuté špáradlo nevytiahneme čisté.
Ingrediencie
2 väčšie zmäknuté/prezreté banány
kokosová múčka 4 PL
mleté mandle, alebo mandľová múka 4 PL
mleté vlašské orechy 4 PL
vajce 5 ks
Voliteľné:
med (1-2 PL)
hrozienka (za hrsť)
Dám vyhriať rúru na 170 C a podlhovastú formu na pečenie vymažeme pravým poctivým maslom
Banány popučím vidličkou na hladkú kašu a vmiešam do nej orechy a kokos múčku.
Oddelím žĺtka od bielkov, žĺtka pridám do banánovo-orechovej kaše a z bielkov vyšľahám tuhý sneh, ktorý tesne pred vložením do rúry zľahka vmiešam do masy.
Pečiem cca 30 minút, resp. kým sa nám chlebík nesfarbí do zlato-hneda alebo kým zapichnuté špáradlo nevytiahneme čisté.