Postup: Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou. Po častiach prisypeme preosiatu múku a dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.
Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu.
Potrebujeme:
2 vajíčka
1 vanilkový cukor
2 lyžice kr. cukru
štipka soli
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)
Postup:
Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou. Po častiach prisypeme preosiatu múku a dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.
Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu.