154 / 350
    Pizza z karfioloveho cesta

    Mate niekde recept alebo ho pridáte ?

    14. feb 2017

    Veru ten by som si aj ja poprosila.

    14. feb 2017

    Mohla By som poprosiť recept ? Dakujem 🙂

    14. feb 2017
    monda17
    autor

    Ingrediencie:

    1 karfiol, nakrájaný na malé ružičky
    1 vajce
    ½ šálky /50 gramov strúhanej mozzarelly (prípadne iného syra)
    ½ lyžičky morskej soli
    ½ lyžičky sušeného oregana
    ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

    Postup

    Predhrejte rúru na 220 stupňov.
    Karfiól rozmixujte v mixéri na malé “ryžové” kúsky.
    Rozmixovaný karfiól dajte na panvicu a asi 8 minút ho opekajte do zmäknutia.
    Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložte ho do utierky (gázy) a vyžmýkajte z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší.

    Keď ste ho poriadne vysušili, dajte ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami.

    Z hmoty následne vytvarujte na pekáči (vystlatým papierom na pečenie) pizzový tvar.
    Pečieme na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista.

    Potom na pizzové cesto poukladajte suroviny, ktoré si na pizzi želáte mať (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dajte piecť na ďalších 7-10 minút.

    Dobrú chuť 🙂

    14. feb 2017

    @monda17 Dakujem ☺

    14. feb 2017

    @monda17 a karfiol si mixovala surový ?

    14. feb 2017
    monda17
    autor

    @kvato ano

    14. feb 2017