Veru ten by som si aj ja poprosila.
Mohla By som poprosiť recept ? Dakujem 🙂
Ingrediencie:
1 karfiol, nakrájaný na malé ružičky
1 vajce
½ šálky /50 gramov strúhanej mozzarelly (prípadne iného syra)
½ lyžičky morskej soli
½ lyžičky sušeného oregana
¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
Predhrejte rúru na 220 stupňov.
Karfiól rozmixujte v mixéri na malé “ryžové” kúsky.
Rozmixovaný karfiól dajte na panvicu a asi 8 minút ho opekajte do zmäknutia.
Keď je karfiól mäkký a začína byť dohneda, vložte ho do utierky (gázy) a vyžmýkajte z neho čo najviac vody. Je dôležité, aby bol čo najsuchší.
Keď ste ho poriadne vysušili, dajte ho do misky spolu s ostatnými ingredienciami.
Z hmoty následne vytvarujte na pekáči (vystlatým papierom na pečenie) pizzový tvar.
Pečieme na 220 stupňoch cca 15 minút – dozlatista.
Potom na pizzové cesto poukladajte suroviny, ktoré si na pizzi želáte mať (paradajkový pretlak, šunka, špenát, kukurica, šampiňóny..) a dajte piecť na ďalších 7-10 minút.
Dobrú chuť 🙂
Mate niekde recept alebo ho pridáte ?