250 g červená repa 200 g horká čokoláda (minimálne 80%) 4 PL uvarená káva 85 g kokosový olej 5 ks vajcia 5 PL kakaový prášok 1 a 1/4 čl prášok do pečiva 100 g brezový cukor štipka himalájskej soli lístky čerstvej mäty na dozdobenie
Postup
Neošúpanú repu vložíme do parného hrnca s vodou a uvaríme do mäkka (cca 45 minút). Necháme vychladnúť. Medzičasom vyhrejeme rúru na 180 °C a tortovú alebo bábovkovú formu vymastíme kokosovým tukom. Repu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri na pyré . Vo vodnom kúpeli začneme rozpúšťať nalámanú čokoládu. Medzičasom uvaríme kávu, ktorú primiešame do čokolády. Čokoládu po okraji obložíme na kúsky nakrájaným kokosovým tukom a necháme rozpustiť. Oddelíme žĺtka od bielok. Čokoládu necháme minútku schladnúť a veľmi pomaly čokoládu zašlahávame do žĺtkov. Vajíčka musíme v skutku veľmi pomaly temperovať, inak sa nám zrazia. Vznikne nám veľmi hustá hmota. Primiešame cviklové pyré a kakao zmiešané s práškom do pečiva. Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého zašľahávame brezový cukor a soľ. Opatrne, jemne primiešame sneh do čokoládovej hmoty. Nalejeme do formy a pečieme 40-45 minút.
250 g červená repa
200 g horká čokoláda (minimálne 80%)
4 PL uvarená káva
85 g kokosový olej
5 ks vajcia
5 PL kakaový prášok
1 a 1/4 čl prášok do pečiva
100 g brezový cukor
štipka himalájskej soli
lístky čerstvej mäty na dozdobenie
Postup
Neošúpanú repu vložíme do parného hrnca s vodou a uvaríme do mäkka (cca 45 minút). Necháme vychladnúť.
Medzičasom vyhrejeme rúru na 180 °C a tortovú alebo bábovkovú formu vymastíme kokosovým tukom.
Repu ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v mixéri na pyré . Vo vodnom kúpeli začneme rozpúšťať nalámanú čokoládu.
Medzičasom uvaríme kávu, ktorú primiešame do čokolády.
Čokoládu po okraji obložíme na kúsky nakrájaným kokosovým tukom a necháme rozpustiť.
Oddelíme žĺtka od bielok.
Čokoládu necháme minútku schladnúť a veľmi pomaly čokoládu zašlahávame do žĺtkov. Vajíčka musíme v skutku veľmi pomaly temperovať, inak sa nám zrazia. Vznikne nám veľmi hustá hmota.
Primiešame cviklové pyré a kakao zmiešané s práškom do pečiva.
Vyšľaháme sneh z bielkov, do ktorého zašľahávame brezový cukor a soľ.
Opatrne, jemne primiešame sneh do čokoládovej hmoty.
Nalejeme do formy a pečieme 40-45 minút.