POSTUP Na cesto zmiešame sypké suroviny do ktorých vlejeme roztopený olej a vodu. Vytvorené cesto vtlačíme do tortovej formy a pečieme 12 minút na 170°C. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Posypeme ich škoricou, pridáme hrozienka, nasekané oriešky a prisladíme javorovým sirupom. Jablkovú zmes dáme do predpečeného cesta a pečieme ďalších 40-50 minút na 170°C , dokiaľ jablká nezmäknú.
INGREDIENCIE
na cesto
150g celozrnnej špaldovej múky
40ml kokosového oleja
50ml studenej vody
stévia (ľubovoľné sladidlo, stačí len trocha)
1/2 ČL škorice
na náplň
3 jablká (350g)
20g sušených hrozienok
20g vlašských orechov
2 ČL škorice
20ml javorového sirupu
POSTUP
Na cesto zmiešame sypké suroviny do ktorých vlejeme roztopený olej a vodu. Vytvorené cesto vtlačíme do tortovej formy a pečieme 12 minút na 170°C. Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Posypeme ich škoricou, pridáme hrozienka, nasekané oriešky a prisladíme javorovým sirupom. Jablkovú zmes dáme do predpečeného cesta a pečieme ďalších 40-50 minút na 170°C , dokiaľ jablká nezmäknú.