•2 kuracie štvrte •morská soľ v mlynčeku Kania •čierne korenie v mlynčeku Kania •olivový olej Primadonna •4 strúčiky cesnaku •50 g zelených olív bez kôstok Baresa •50 g čiernych olív bez kôstok Baresa •čerstvý rozmarín •150 ml suchého bieleho vína •2 lyžice masla •1 citrón
Pečené kuracie štvrte
Umyté a osušené kuracie štvrte preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením. Polejeme ich olivovým olejom a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, zelené a čierne olivy a lístky čerstvého rozmarínu. Podlejeme suchým bielym vínom a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Upečené kuracie štvrte preložíme na tanier, výpek prelejeme do kastrólika a privedieme k varu. Potom pridáme maslo citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka trochu nezhustne.
•2 kuracie štvrte
•morská soľ v mlynčeku Kania
•čierne korenie v mlynčeku Kania
•olivový olej Primadonna
•4 strúčiky cesnaku
•50 g zelených olív bez kôstok Baresa
•50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
•čerstvý rozmarín
•150 ml suchého bieleho vína
•2 lyžice masla
•1 citrón
Pečené kuracie štvrte
Umyté a osušené kuracie štvrte preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením. Polejeme ich olivovým olejom a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, zelené a čierne olivy a lístky čerstvého rozmarínu. Podlejeme suchým bielym vínom a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Upečené kuracie štvrte preložíme na tanier, výpek prelejeme do kastrólika a privedieme k varu. Potom pridáme maslo citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka trochu nezhustne.