144 / 350
    Kuracie štvrte na bielom vine s olivami a rozmarínom
    monda17
    autor

    •2 kuracie štvrte
    •morská soľ v mlynčeku Kania
    •čierne korenie v mlynčeku Kania
    •olivový olej Primadonna
    •4 strúčiky cesnaku
    •50 g zelených olív bez kôstok Baresa
    •50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
    •čerstvý rozmarín
    •150 ml suchého bieleho vína
    •2 lyžice masla
    •1 citrón

    Pečené kuracie štvrte

    Umyté a osušené kuracie štvrte preložíme do zapekacej misy, ochutíme soľou a čiernym korením. Polejeme ich olivovým olejom a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, zelené a čierne olivy a lístky čerstvého rozmarínu. Podlejeme suchým bielym vínom a pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C približne 45 minút. Upečené kuracie štvrte preložíme na tanier, výpek prelejeme do kastrólika a privedieme k varu. Potom pridáme maslo citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka trochu nezhustne.

    29. jan 2016

    akurát dnes sme ich mali na obed. veľká mnamka🙂

    29. jan 2016