aj ja poprosim recept, vyzera uzasne ;)
Výborná, jednoduchá a zdravá čokoládová fitness torta “Čokoholik” bez vajec a múky s avokádovo kakaovým krémom. Je jemná, krémová a hlavne čokoládová! Určite si na nej pochutnajú všetci čokoholici ;)
Torta obsahuje vďaka pridanému avokádu a banánom množstvo draslíka a je tiež dobrým zdrojom vlákniny.
Ingrediencie (na 1 veľkú tortu/10 porcií):
180g mrkvy
3 veľké zrelé banány
1/4 hrnčeka jablkového pyré
1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
1 hrnček vody
2 hrnčeky ovsených vločiek
1 hrnček kokosového alebo trstinového cukru (prípadne 1,5 hrnčeka xylitolu alebo dextrózy)
3/4 hrnčeka kakaa
2 ČL kypriaceho prášku (alebo sódy bikarbóny)
1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk
štipka morskej soli
Na krém:
2 zrelé avokáda
1/2 hrnčeka trstinového cukru*
1/4 hrnčeka kakaa
1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk (voliteľné)
*Ak chcete znížiť množstvo sacharidov v torte, môžete namiesto cukru v kréme použiť 2 odmerky proteínového prášku (vanilkovej alebo čokoládovej príchute).
Na náplň:
banán, jahody (alebo iné ovocie)
Postup:
Tie najlepšie recepty aj s nutričnými hodnotami nájdete v knihe Fit Recepty. Každý kto si knihu zakúpi dostane navyše zľavu 15% na nákup bio potravín. Pre viac info kliknite na tento odkaz.
Banány a mrkvu si v mixéri rozmixujeme na pyré.
Ovené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku.
V miske si zmiešame vzniknuté pyré s ostatnými mokrými ingredienciami a následne do nich primiešame aj všetky ostatné suroviny. Cesto poriadne zamiešame a vylejeme do olejom vystriekanej alebo papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 25cm).
Tortu pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Po dopečení tortu necháme vychladnúť a následne ju prerežeme na polovicu. Torta bude vnútri vláčna, teda ju režte opatrne.
Krém si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín na plnku v mixéri dohladka. Polovicu krému rozotrieme do vnútra torty, poukladáme naň zvolené ovocie a prikryjeme druhou časťou torty. Zvyšný krém rozotrieme po jej okrajoch a vrchu.
Tortu je najlepšie nechať stuhnúť cez noc v chladničke.
waau SÚRNE receptík! 😀