119 / 350

    Ryžu nie, daj si zeleninový šalát.🙂

    6. okt 2014
    monda17
    autor

    @pernikova_chalupka preco ryžu nie? Toto bola porcia pre deti, ja som mala cviklovy šalát.

    6. okt 2014

    @monda17 No, trošku som začala niečo robiť so stravovaním. A tiež som si zadovážila tú Mačingovú. A tak som vyradila všetky prílohy. Hoci, keď to niekedy niekde nejde, zjem. Ale nevyčítam si to.😀

    6. okt 2014
    monda17
    autor

    10 - 15 kuracích stehien dolných (mäso s rúčkou)
    1 dl Sójovej omáčky
    2 PL octu
    1 celá hlavička cesnaku
    1 dl oleja
    vriaca voda
    (žiadne iné korenie ani soľ netreba)

    Postup:
    kuracie stehienka zbavíme kože. Aby sa ľahšie stiahla kožka, chyťte si ju papierovou servítkou. Na olej hodíme očistené strúčiky cesnaku, potom stehná prudko opražíme zo všetkých strán, podlejeme sójovou omáčkou a takým množstvom VRIACEJ vody, že sa akurát zakryjú stehná. Dusíme prikryté tak na miernom plameni tak hodinku. Stehná opatrne vyberieme do misky a prikryjeme tanierom (sú veľmi krehké), pridáme plyn (teplotu), ocot a odokryté REDUKUJEME ešte asi 15 minút na silnejšom plameni. Celé to nakoniec (samozrejme bez stehien) rozmixujeme popnorným mixérom (je tam ten cesnak). Teraz vrátime stehienka, nech ešte nasiaknu tou výraznou šťavou a podávame s ryžou.

    30. nov 2014