cca 6 väčších čokoládových vajíčok
150 g mascarpone
40 g práškového cukru
lyžičku citrónovej šťavy
120 ml smotany na šľahanie
vaječný likér, marhuľový džem
Čokoládové vajíčka som si do polovice rozbalila, tak sa mi neroztopilo, keďže som držala obal pri plnení. Vrch opatrne odrežeme, ostrým nožom, potom odlámeme kúsky, ako na fotke. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, pridáme citrón. šťavu. Smotanu na šľahanie takisto vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k mascarpone. Krémom naplníme čoko vajíčka a uhladíme lyžičkou/prstom krém na vrchu, aby bol hladký. Pred podávaním nalejeme na vrch krému lyžičku vaječného likéru, čím nám vznikne “žĺtko”. Poprípade si rozpustíme v mikrovlnke marhuľový džem a ten nalejeme navrch. Kto nemá rád mascarpone, nech skúsi s tvarohom.
Tip: Čoko vajíčka sa dajú aj oddeliť (ideálne asi Kinder vajíčko) a polovice čoko vajíčka naplniť krémom a dať štipku likéru alebo džemu.
juuuuuj to je super napad 🙂
...úžasnéééé
genialne
boze bohovskeee, a je ze co s tolkymi coko vajcami urobim. super napad
m§am, dobre to vyzera. co to je?