204 / 350
    Snickers čokoláda
    monda17
    autor

    Na čokoládový krém potrebujeme:

    100g horkej čokolády aspoň 70%
    100g mliečnej čokolády alebo čokolády na varenie
    2 lyžice hnedého cukru
    150ml smotany na varenie
    štipku soli
    Na solený karamel potrebujeme:

    4 lyžice doma vyrobeného dulce de leche alebo karamelové salko
    1/2 čajovej lyžičky soli (ja mám rád ešte viac soli)
    2 lyžice mlieka alebo smotany

    Postup:

    Čokoládu nalámeme, pridáme soľ, cukor a smotanu a pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli (nad vriacou vodou). Odstavíme. Karamelový krém spolu so smotanou a soľou roztopíme v menšej nádobe. Odstavíme.

    Keď sú obe prísady chladnejšie, vrstvíme ich do priesvitných pohárov. Nie je dobré vrstviť okamžite, aby sa nám vrstvy nepomiešali. Taktiež nie je dobré nechať karamel a čokoládu úplne vychladnúť, lebo sa bude s nimi ťažko manipulovať.

    Dezert môžeme podávať vychladnutý a jesť lyžičkou, alebo ohriať a namáčať do neho Grissini.

    11. apr 2014

    @monda17 no Moni, ty si normalne restiku mozes otvorit 🙂

    11. apr 2014
    monda17
    autor

    @brnka 😀

    11. apr 2014

    @monda17 tak sem islo salko 😉 😀

    11. apr 2014