100g horkej čokolády aspoň 70% 100g mliečnej čokolády alebo čokolády na varenie 2 lyžice hnedého cukru 150ml smotany na varenie štipku soli Na solený karamel potrebujeme:
4 lyžice doma vyrobeného dulce de leche alebo karamelové salko 1/2 čajovej lyžičky soli (ja mám rád ešte viac soli) 2 lyžice mlieka alebo smotany
Postup:
Čokoládu nalámeme, pridáme soľ, cukor a smotanu a pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli (nad vriacou vodou). Odstavíme. Karamelový krém spolu so smotanou a soľou roztopíme v menšej nádobe. Odstavíme.
Keď sú obe prísady chladnejšie, vrstvíme ich do priesvitných pohárov. Nie je dobré vrstviť okamžite, aby sa nám vrstvy nepomiešali. Taktiež nie je dobré nechať karamel a čokoládu úplne vychladnúť, lebo sa bude s nimi ťažko manipulovať.
Dezert môžeme podávať vychladnutý a jesť lyžičkou, alebo ohriať a namáčať do neho Grissini.
Na čokoládový krém potrebujeme:
100g horkej čokolády aspoň 70%
100g mliečnej čokolády alebo čokolády na varenie
2 lyžice hnedého cukru
150ml smotany na varenie
štipku soli
Na solený karamel potrebujeme:
4 lyžice doma vyrobeného dulce de leche alebo karamelové salko
1/2 čajovej lyžičky soli (ja mám rád ešte viac soli)
2 lyžice mlieka alebo smotany
Postup:
Čokoládu nalámeme, pridáme soľ, cukor a smotanu a pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli (nad vriacou vodou). Odstavíme. Karamelový krém spolu so smotanou a soľou roztopíme v menšej nádobe. Odstavíme.
Keď sú obe prísady chladnejšie, vrstvíme ich do priesvitných pohárov. Nie je dobré vrstviť okamžite, aby sa nám vrstvy nepomiešali. Taktiež nie je dobré nechať karamel a čokoládu úplne vychladnúť, lebo sa bude s nimi ťažko manipulovať.
Dezert môžeme podávať vychladnutý a jesť lyžičkou, alebo ohriať a namáčať do neho Grissini.