Ahoj, tak na toto sa dnes chystam...vyzera to super. prosim ta, na kolko stupnov si to piekla?
...az teraz som si vsimla, ze na 200...🙂...stava sa 🙂
namiesto brokolice som použila por a do plnky namiesto mlieka sójovú smotanu....výborný recept a najedli sme sa supeeeer! dakujem
@monda17 akurat som vytiahla z rury, rbila som z 1.5 davky, lebo mam taky ten nizucky okruhly plech origos na quiche a sa mi to zdalo malo a dobre som spravila 🙂 mam toho plny ten plech, no som zvedava aky bude, hlavne ci sa mi cesto neprilepilo, v najhorsom budeme jest lyzickou 😀
cim by som nahradila ovsene vlocky?
Prosím, na akú veľkú formu je táto dávka? Ďakujem.
) Cesto:
¾ šálky jemne mletých ovsených vločiek, ½ šálky akejkoľvek celozrnnej múky, 3 PL studeného masla, 3 PL studeného mlieka (dala som ryžove), ¼ ČL soli,
Plnka:
150 g uvarenej brokolice nakrájanej na menšie kúsky, 200 g tuniaka, zbaveného šťavy, 75 g nastrúhaného syra Eidam (30%), 150 ml mlieka (dala som ryžové), 2 vajcia, soľ, čierne korenie na chuť,
Postup:
Cesto: Všetky suroviny som pridala do kuchynského robota a mixovala cca 3 minúty, dokiaľ sa mi suroviny nespojili a nevytvorilo cesto (vytvorí sa vám taká guľa). Cesto som položila do tortovej formy a prstami roztlačila po celej forme aj po okrajoch (aby plnka nevytiekla). Cesto som dala predpiecť na 10 minút v rozohriatej trúbe na 200 stupňov (cesto pred vložením do rúry jemne poprepichujte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo). Po 10 minútach som vybrala a nechala vychladnúť.
Plnka: Všetky suroviny som zmiešala v miske, okrem brokolice a vyliala opatrne na cesto. Nakoniec som na vrch poukladala uvarenú brokolicu a dala dopiecť na 30 – 35 minút. Dobrú chuť! 🙂