Tvoje quiche vyzeraju super....a papaju ti to aj chalani??? Ja mam rada tieto slane kolace, ale nasim nie vzdy chutia ☹
Aj nas tato to zje, zvacsa robim brokolicove, ale tento ruzickovy, to teda neviem, ci by dal? Ale za pokus to stoji....necham sa inspirovat 🙂
ja neznasam ruzickovy kel, ale toto vyzera tak dobre, ze by som si dala 🙂
¾ šálky jemne mletých ovsených vločiek, ½ šálky akejkoľvek celozrnnej múky, 3 PL studeného masla, 3 PL studeného mlieka (dala som ryžove), ¼ ČL soli,
Plnka:
uvarený ružičkový kel, 75 g nastrúhaného syra Eidam (30%), 150 ml mlieka (dala som ryžové), 2 vajcia, soľ,
Postup:
Cesto: Všetky suroviny som pridala do kuchynského robota a mixovala cca 3 minúty, dokiaľ sa mi suroviny nespojili a nevytvorilo cesto (vytvorí sa vám taká guľa). Cesto som položila do tortovej formy a prstami roztlačila po celej forme aj po okrajoch (aby plnka nevytiekla). Cesto som dala predpiecť na 10 minút v rozohriatej trúbe na 200 stupňov (cesto pred vložením do rúry jemne poprepichujte vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo). Po 10 minútach som vybrala a nechala vychladnúť.
Plnka: Všetky suroviny som zmiešala v miske, okrem kelu ten som nakrájala na 1/2 a uložila na cesto, nato som vyliala plnku a dala na 30 – 35 minút upiect. Pred koncom som dala navrch platky syra, ale to len preto, že mi zavadzali v chladničke 😀 Dobrú chuť!