Suroviny
800 glosos
160 g. čerstvýbaby špenát
600 gzemiaky
30 gmaslo
250 mlsmotana na šľahanie
olej
3-4 strúčikycesnak
1 kscitrón
soľ
korenie čierne mleté
Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).
Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.
Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.
to je super receptik, mnam
Mozem sa spytat ako si robila omacku?