aj my si to často robievame, deti to milujú 😉
čo to je presnejšie? Z názvu chápem, ale ako sa to robí?
@monda17 a to neni slané potom? :D
@madono
@kvietocek55 nieje to slane a netreba žiadne koreniny ani olej 🙂
@monda17 no to musím vyskúšať 🙂
a aky je potom vypek z kurata? ci ziadny, ked sa to ani nepodlieva? ta sol sa potom po upeceni vyhodi?
to kura sa da na tu sol neosolene a pocas pecenia sol don prejde? vyzera to zaujimavo, dakujem
dobry den, mozem sa opytat treba to pri peceni prikryt a potom iba pred dokoncenim odokryt aby to schrumkovatelo ? dakujem za odpoved 🙂
No ja som už veľakrát o tom počula, ale nemala som odvahu vyskúšať to. No včera som to skúšala a neviem či som spravila niečo zle alebo to malo tak byť, ale bolo to strašne, strašne, strašne slané 😀
ja sa nato tiež chystam ale mam strach :D aby nevyšlo cele kura zbytočne...
a to neni preboha slane
@marcella24 nie 🙂
horkovzduch, 200 stupnov, poloha rostu 2, cas pecenia 1 hodina a 20 minut, neprikryvam, davam do jenskeho skla-do pokrievky, je nizsia.
pol kila soli vysypem na spodok nadoby,dam rozmrazene kurca, zabezpecim, aby prebytocna tekutina z neho pri peceni vytekala v sklone do soli v nadobe, pol kila soli v miske namocim mierne, a nanesiem na cele kurca, urobim mu taku ochrannu skrupinu, a peciem... je stavnate, prepecene, skvele.a urcite nie presolene..a jenske sklo sup do umyvacky.
..fuha no znie to dobre ze je stavnate a prepecene ale tej soli sa tiez bojim uz nie raz som presolila jedlo
Neviem odkiaľ vlastne ten recept pochádza,ale už som to videla aj v kalendári Gazdinka pár rokov dozadu,len nie stehná,ale celé kura.Moja kolegyna tiež to tak robievala už pred 20-mi rokmi,ja som sa tiež bála vyskúšať vtedy.Možno raz vyskúšam predsa...
Skúsila som to 2-krát. Najprv celé kura, potom len stehná. Katastrofa v oboch prípadoch. Spodok slaný, že sa nedal jesť, zvyšok bez chuti.
@emily.s ja to robim casto a nikdy nemam slane, ja este svoje na tanieri dosolujem, staci poutietat spodok, alebo dat dole kozu, mozno len nejaka cast, ale vobec nieje slane u mna najlepsie ake moze byt hlavne nemastne, stavnate ja neprikryvam, peciem ho len tak.
@lizatko1009 a robíš to s morskou soľou?
Ja to tiez robievam, davam na sol cele kura, nikdy nebolo slane, rodinka to zboznuje 😊
ja si to tiež pamätám z mládi, naši to robievali v remoske (teraz to už má málokto doma), a bolo to fantastické, vždy ked sme niekam šli tak to tam dali a strašne sme sa na to tešili... nebolo by na škodu si to zopakovať ... 🙂
To zbožňujem 🙂