25 / 350
    Pšenové šišky s rakytníkovo-jahodovou omáčkou
    monda17
    autor

    1 1/2 šálky uvareneho pšena
    štipka soli
    3/4 šálky kukuričnej polohrubej muky (ja som dala celozrnnu)
    4 PL kukuričného škrobu
    2 PL hnedeho cukru

    Uvarene a vychladnuté pšeno rozmixujeme, zmiešame s kukuričnou mukou, cukrom a škrobom. Pridáme 1 lyžicu vody a vypracujeme tuhe cesto. Z cesta tvoríme malé uzke šišky, ktoré vkladáme do vriacej vody. Vyberáme ich hned po vyplávaní na povrch, aby sa nerozvarili. Možeme ich posypať mletým makom, orechmi alebo pokvapkať s javorovým sirupom.
    Ja som zmiešala rakytníkovu polevu s jahodovým džemom.

    21. mar 2014

    Pocuj draha ty si iny podkusitel

    23. mar 2014
    monda17
    autor

    @kattija 😀

    23. mar 2014

    práve sme dopapali ... lahôdka 🙂

    12. apr 2014

    Ahoj. Chcela by som ta poprosit o recept. Dakujem

    27. apr 2015

    Uz viem, co bude cez vikend na obed :D Zboznujem pseno a rozmixovat ho, mi teda este nenapadlo 🙂 kolko porcii je z toho mnozstva, co si pisala?

    2. jún 2015

    Vyzera to perfektne

    6. júl 2015

    Baby pseno kolkokrat preplachujete pred varenim? Davate aj stipku soli? Kebyze robim z toho nakyp, nerozpadne sa mi? Mate skusenost? Dik

    7. júl 2015

    @marthuska ja oplachnem bvriacou vodou z kanvice asi 2-3 x a sol som veru ani nedavala, varim ho na kasu 1 diel psena a 3 vody, do toho rozpucim banan - chuti to mojej rocnej a vacsi chalani si do toho dali este za lyzicku nutely

    24. nov 2015