Ako vybrať cestovný kočík?

    Cestovný kočík využijete do lietadla, vlaku aj kufra auta a úložného priestoru autobusu, kde zaberie málo miesta. Ako ho ale vybrať tak, aby bol vhodný práve na vaše cesty a výlety? Určite si skontrolujte:

    ✅ Veľkosť v rozloženom stave – skontrolujte dĺžku chrbtovej opierky, ktorá by mala mať okolo 50 cm, a šírku sedadla, aby dosahovala viac ako 35 cm.

    ✅ Veľkosť v zloženom stave – ak sa chystáte kočík využívať na cestovanie lietadlom, je dobré porovnať veľkosť zloženého kočíka s požiadavkami na príručnú batožinu danej leteckej spoločnosti s ktorou letíte.

    ✅ Hmotnosť – cestovné kočíky mávajú okolo 6-8 kilogramov. Výrazne ťažšie by sa už horšie prenášali.

    ✅ Nosnosť – staršie alebo lacné modely cestovných kočíkov mávajú nosnosť do 15 kg váhy dieťaťa, bežne už sú ale dostupné do 22 kg.

    ✅ Výšku rukoväte – u väčšiny cestovných kočíkov nie je možné výškovo nastavovať rukoväť, preto je nutné postrážiť jej výšku, aby sa vám kočík dobre ovládal.

    ✅ Kolieska - bývajú menšie, často vyrobené z tvrdenej gumy a tým sú odolnejšie a nezachytávajú sa do nich kamienky. Kočíky s gumovými kolieskami majú lepšie jazdné vlastnosti, ale aj o niečo vyššiu cenu a hmotnosť. Treba počítať s tým, že cestovné kočíky nie sú určené do náročného terénu. Pohodlie však zaistí odpruženie - vďaka tomu sú tlmené otrasy vychádzajúce od kolies do rukoväte a dieťaťa.

    🤗 Cestovné kočíky, ktoré vám odporúča naša kočíková poradkyňa Ľudka:
    👉 Easywalker Jackey2
    👉 Espiro Fuel
    👉 Jané Rocket Pro
    👉 Maxi-Cosi Lara²
    👉 Zopa Quiq 2
    👉 Petite&Mars Cross

    Všetky nájdete v super akcii s darčekom zadarmo tu 👉 https://i.modrykonik.sk/letna_akcia_kociky_2024