modrykonik
4. sep 2024
1968 

Čo s kilami po pôrode?

Všetky sme počas tehotenstva pribrali, no mať bábätko neznamená, že sa musíme trápiť s každým gramom navyše. Našťastie, máme k dispozícii zázračnú metódu – chôdzu! Je to najprirodzenejší a najzdravší pohyb, ktorý môžeme zaradiť do nášho dňa. Tak prečo nevyužiť čas s bábätkom na prechádzky, športovanie a objavovanie sveta? Stačí si vybrať kočík, ktorý zvládne aj náročnejší terén, a môžete sa pustiť do pohybu, ktorý vás bude baviť.

Nemusíte sa ponáhľať naspäť k svojej pôvodnej váhe – veď je to proces, ktorý potrebuje čas. Namiesto toho si nájdite aktivitu, ktorá vás naplní radosťou a zapadne do vášho nového životného rytmu. A tu prichádza na scénu chôdza – ideálny spôsob, ako zostať aktívnou a zároveň si užívať chvíle s vaším drobcom.

Prečo je chôdza taká skvelá?

  1. Šetrí kĺby a svaly: Po pôrode je telo citlivejšie a intenzívnejšie formy cvičenia môžu byť náročné. Chôdza nezaťažuje kĺby ani svaly, takže je ideálnou voľbou na začiatok.
  2. Podporuje spaľovanie kalórií: Aj keď sa to nezdá, chôdza je prekvapivo efektívna pri spaľovaní kalórií. Pravidelné prechádzky vám môžu pomôcť zbaviť sa nadbytočných kíl pomaly, ale isto – a bez stresu.
  3. Zlepšuje náladu: Čerstvý vzduch a prirodzený pohyb sú skvelým spôsobom, ako uvoľniť endorfíny – hormóny šťastia. Prechádzky môžu byť váš nový spôsob, ako si zlepšiť náladu a zbaviť sa stresu.
  4. Posilňuje srdce: Pravidelná chôdza prospieva srdcu a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení. Jednoduché, ale účinné – a navyše, môžete si to užívať s bábätkom po boku.

Nezostaňte len pri krúžení okolo domu

Je ľahké upadnúť do rutiny a obmedziť sa na krátke prechádzky okolo domu. Avšak, s bábätkom a kočíkom sa dá objavovať oveľa viac! Vydajte sa na dlhšie trasy, ktoré ponúkajú rôznorodý terén. Miesto tradičných chodníkov vyhľadajte parky, lesy, alebo aj neznáme cestičky. Prechádzka v prírode vás osvieži a prinesie vám novú energiu.

Vyberte si správny kočík pre aktívne kočíkovanie

Ak plánujete tráviť viac času vonku, je dôležité mať kočík, ktorý zvládne všetky typy terénu. Na čo sa zamerať pri výbere kočíka?

ABC Design Salsa Run

  1. Odpruženie: Ak máte v pláne objavovať svet mimo hladkých asfaltových chodníkov, kvalitné odpruženie je nevyhnutnosťou. Je to tajomstvo pohodlných prechádzok pre vás aj vaše dieťa, aj keď sa cesta stáva trošku hrboľatejšou.
  2. Pneumatiky: Veľké a pevné kolesá sú základom pre plynulú jazdu. Nafukovacie pneumatiky sú ideálne, pretože hravo zvládnu každý povrch, či už je to tráva, štrk alebo sneh.
  3. Manévrovateľnosť: Kočík by mal byť ľahko ovládateľný aj v plnej výbave. Skontrolujte, či sa dá predné koleso zablokovať pre stabilnú jazdu v nerovnom teréne.
  4. Bezpečnostné prvky: Nezabudnite na bezpečnosť. Päťbodové pásy, reflexné prvky a kvalitná ručná brzda sú nevyhnutnosťou.
  5. Kompaktnosť: Aktívne mamičky často ocenia kočík, ktorý sa dá jednoducho zložiť a ľahko prenášať.

Športovanie s kočíkom – ako na to?

Keď už máte kočík, ktorý vás nezastaví, môžete vyskúšať aj športovanie. Či už je to svižná chôdza, beh či dokonca korčuľovanie – možnosti sú široké. Ak sa rozhodnete pre beh, začnite pomaly a postupne zvyšujte intenzitu. Dôležité je nájsť si rytmus, ktorý vám vyhovuje.

Pri športovaní s kočíkom je dobré dodržiavať niekoľko základných pravidiel:

  1. Kontrola pred štartom: Pred každou prechádzkou alebo behom skontrolujte, či je kočík v poriadku – skontroluj brzdy, kolesá a pásy.
  2. Správne nastavenie výšky rukoväte: Rukoväť by mala byť nastavená tak, aby ste mohli pohodlne a prirodzene kráčať alebo behať bez nadmerného ohýbania chrbta.
  3. Nezabudnite na hydratáciu: Vždy so sebou majte dostatok vody pre seba aj pre dieťa, najmä ak sa chystáte na dlhšiu prechádzku alebo beh.
  4. Zohľadnite počasie: Dobre sa pripravte na rôzne poveternostné podmienky. V lete používajte slnečník alebo clonu, v chladnejšom počasí nezabudnite na teplé prikrývky.

Thule Urban Glide 3

Hlavne bez stresu

Pamätajte, že cieľom nie je iba zbaviť sa prebytočných kíl. Ide o to, aby ste si užívali čas strávený so svojím dieťaťom a našli rovnováhu medzi starostlivosťou o seba a o rodinu. Chôdza a športovanie s kočíkom sú úžasné spôsoby, ako zlepšiť svoje zdravie, získať energiu a zároveň vytvárať krásne spomienky.

Tak sa nezastavujte, obujte si pohodlné topánky, chyťte kočík a vydajte sa do sveta – s úsmevom na tvári a so svojím drobcom po boku! 

🍀 A ak svoj kočík pre aktívny žitovný štýl ešte nemáte, tak vyberajte v našom e-shope za najlepšie ceny na trhu https://i.modrykonik.sk/AKCIA_kociky_pre_aktivnych_rodicov 💫 

#kociky_pre_aktivnych_rodicov#aktivny_zivotny_styl#thule#batohmamaleto#najlepsie_ceny#eshop_modrykonik

Áno, pekná predstava. To som sa aj ja tešila až na to,že prvé mesiace mi nechcela byť v kočíku , potom si zvykla na pár mesiacov a zas nastal zlom a nechce byť . Tak sa nedá kočíkovat keď sa bojíte,že sa dieťa prebudí a vrieska na celú ulicu lebo proste nechce kočík 😂🙄

4. sep 2024

Nebojte sa, aj ja, autorka článku, som mala takú dcérku a pamätám si ako hučala na celú ulicu 🙈. Ale neskôr prišiel zlom, alebo som ju bachla do nosiča. Ale na šťastie mnohých ďalších mamičiek, nie všetky deti majú takéto nastavenie, tak sa im pevne verím, bude dariť viac 🙂

4. sep 2024

@modrykonik ja už asi v roku aj 3 mesiace zlom nečakám , skôr rozmýšľam nad iným typom kočíka ( trojkolka). Dúfam,že to pomôže lebo nosič bol u nás len prvé dva mesiace a potom nechcela ani ten 😬.

4. sep 2024

Začni písať komentár...

Odošli