modrykonik
24. sep 2024
262 

Kočík v zime: Ako pripraviť seba a dieťa na prechádzky v chladnom počasí

Zima sa blíži, aj keď to tak teraz našťastie nevyzerá. Všetci však vieme, čo onedlho príde - dážď, vietor, chlad a neskôr aj sneh. To však neznamená, že musíte obmedziť prechádzky s bábätkom či deťmi. Ak sa dobre pripravíte, môžu byť zimné prechádzky rovnako príjemné ako letné. Tu je niekoľko tipov, ako si užiť chladné prechádzky bez obáv:

1. Zateplenie kočíka

  • Fusak je v zime nevyhnutnosť. Vyberte si taký, ktorý je dostatočne teplý, vodeodolný a zároveň priedušný. Kvalitný fusak udrží vaše dieťa v teple aj v chladných dňoch. Pridajte aj teplú deku, ak to bude potrebné. Odporúčame https://i.modrykonik.sk/mamaleto_deka

2. Kočík vhodný aj na sneh

  • Ak plánujete prechádzky v zasneženom teréne, skontrolujte, či váš kočík má dostatočne veľké a pevné kolesá. Veľké nafukovacie kolesá zvládnu sneh a ľahko prejdú cez neudržiavané cesty.

3. Doplnky na kočík

  • Rukávníky sú skvelým pomocníkom na zahriatie rúk počas tlačenia kočíka, najmä keď teploty klesnú pod nulu.
  • Pláštenka: Nezabudnite na ochranu pred snehom či dažďom. Pláštenka udrží kočík suchý a chráni vaše dieťa pred vlhkosťou.

4. Starostlivosť o kočík a kolesá

  • Na zimné cesty si dajte pozor na kolesá. Sneh a soľ môžu poškodiť povrch, preto ich pravidelne čistite a ošetrujte. Pre lepšiu stabilitu sa hodia väčšie a pevnejšie kolesá, ktoré zvládnu aj zasnežený terén.

5. Ochrana pokožky

  • Pre bábätko: Zimný vzduch môže byť suchý a mrazivý, preto používajte jemnú kozmetiku pre bábätká, vrátane SPF, aj keď je oblačno.
  • Pre mamičky: Hydratácia rúk je počas zimy rovnako dôležitá. Kvalitný krém na ruky vás ochráni pred popraskanou a suchou pokožkou.

6. Vrstvenie oblečenia pre dieťatko

  • Zimné prechádzky si žiadajú správne vrstvenie oblečenia. Zvoľte viacero tenkých vrstiev, ktoré môžete podľa potreby pridať alebo odstrániť, keď sa teplota mení. Vrstvenie udržuje teplo a zároveň poskytuje možnosť ľahkej regulácie teploty dieťaťa.

7. Pozor na prehrievanie

  • Aj keď je vonku chladno, je dôležité dávať pozor, aby dieťa nebolo prehrievané, najmä vo fusaku alebo pri používaní deky. Kontrolujte jeho zátylok a uistite sa, že je teplý, ale nie spotený.

8. Dôležitosť reflexných prvkov

  • Zimné dni sú kratšie a často je vonku šero, preto by kočík mal mať reflexné prvky, aby ste boli viditeľní pre autá a cyklistov. Ak ich kočík nemá, pridajte reflexné nálepky alebo pásky.

9. Zimné topánky pre mamičku

  • Zima znamená nielen chlad, ale aj klzké chodníky. Dbajte na to, aby ste nosili teplé, vodeodolné topánky s protišmykovou podrážkou, ktoré vás ochránia pred pošmyknutím počas prechádzok so zimným kočíkom.

10. Hydratácia na prechádzke

  • Stále majte so sebou termosku s teplým nápojom pre vás aj vodu pre bábätko. Studený vzduch dehydratuje rovnako ako teplo!

11. Batoh s nevyhnutnosťami

  • Batoh je praktickým pomocníkom, do ktorého zbalíte všetko, čo potrebujete – od náhradných rukavíc, cez vodu, až po krém. Odporúčame náš bestseller https://i.modrykonik.sk/batoh_mamaleto

👏  Kočík, ktorý zmákne akýkoľvek terén je THULE URBAN GLIDE 3, keď ho raz vyskúšate, nebudete ho chieť pustiť z ruky. Navštívte náš e-shop a vyberte si svoje THULE-čko na rôzne aktivity s vaším drobcom za najlepšie ceny na trhu s akčnými setmi zadarmo. Vyberajte https://i.modrykonik.sk/THULE_AKCIA 🎉

Máte ďalšie tipy, ako si zimu s kočíkom ešte viac spríjemniť? Podeľte sa s nami v komentároch!

Začni písať komentár...

Odošli