mmfs
19. máj 2020
276 

Vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom

Sezóna rebarbory začala. Vrelo odporúčam tento koláč. 

Bielu múku som skombinovala s celozrnnou a biely cukor s trstinovým. Je trochu náročnejší, ale stojí za to. Vyšiel výborne. Odporúčam.

Dobrú chuť.

Recept

cesto 

6 žĺtkov

150 g trstinového cukru

250 g masla

100 ml sladkej smotany (príp. mlieka)

1 KL  prášku do pečiva

250 g polohrubej muky -mix s celozrnnou

1 vanilkový cukor

tvarohové cesto:

4 vajcia

750 g tvarohu

100 g trstinového cukru

1 vanilkový cukor

2 PL vanilkového pudingového prášku

štipka soli

cca 500 g očistenej rebarbory

pena:

6 bielkov

150 g práškového cukru

štipka soli

Postup:

Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme po jednom žĺtku, zakaždým dobre vyšľaháme. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme na chvíľu bokom.

Urobíme tvarohové cesto. 4 žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingový prášok, prešľaháme. Pridáme tvaroh a dobre prešľaháme. Z bielkov ušľaháme so štipkou soli tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame opatrne do tvarohového cesta. Tvarohové cesto natrieme na prvé cesto a posypeme rebarborou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 – 35 minút.

Vyberieme z rúry a necháme trochu ochladiť. Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Medzitým vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli na tuhú penu. Postupne pridáme práškový cukor a dobre vyšľaháme na hustú penu. Vyšľahané bielka pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme na cesto a vrátime do rúry zapiecť penu do zlatohneda.

Zdroj urobsisam.zoznam.sk

Ak by ste zháňali rebarboru, my ju máme napredaj priamo z našej záhradky. Nájdete v mojom bazáre.

Začni písať komentár...

Odošli