Sezóna rebarbory začala. Vrelo odporúčam tento koláč.
Bielu múku som skombinovala s celozrnnou a biely cukor s trstinovým. Je trochu náročnejší, ale stojí za to. Vyšiel výborne. Odporúčam.
Dobrú chuť.
Recept
cesto
6 žĺtkov
150 g trstinového cukru
250 g masla
100 ml sladkej smotany (príp. mlieka)
1 KL prášku do pečiva
250 g polohrubej muky -mix s celozrnnou
1 vanilkový cukor
tvarohové cesto:
4 vajcia
750 g tvarohu
100 g trstinového cukru
1 vanilkový cukor
2 PL vanilkového pudingového prášku
štipka soli
cca 500 g očistenej rebarbory
pena:
6 bielkov
150 g práškového cukru
štipka soli
Postup:
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme po jednom žĺtku, zakaždým dobre vyšľaháme. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme na chvíľu bokom.
Urobíme tvarohové cesto. 4 žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingový prášok, prešľaháme. Pridáme tvaroh a dobre prešľaháme. Z bielkov ušľaháme so štipkou soli tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame opatrne do tvarohového cesta. Tvarohové cesto natrieme na prvé cesto a posypeme rebarborou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 – 35 minút.
Vyberieme z rúry a necháme trochu ochladiť. Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Medzitým vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli na tuhú penu. Postupne pridáme práškový cukor a dobre vyšľaháme na hustú penu. Vyšľahané bielka pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme na cesto a vrátime do rúry zapiecť penu do zlatohneda.
Zdroj urobsisam.zoznam.sk
Ak by ste zháňali rebarboru, my ju máme napredaj priamo z našej záhradky. Nájdete v mojom bazáre.
Začni písať komentár...