2 / 35
    Domáci pomarančový a čokoládový gumymackovia a gumenné hadíky :-)

    Prosim ta cim si zahustovala agar agar? mozem poprosit recept..diky 🙂

    10. jún 2016
    mizub
    autor

    @denkabenka Recept na macíkov podľa obalu formy: 100ml džúsu, 1 balíček tortovej želatíny, 1PL pr. cukru, farbivo (alebo bez)
    tortovú želatínu zmiešame s cukrom, pridáme džús a zohrievame, miešame a keďzačne vrieť, tak varíme cca 1min. Nalejeme do formy a dáme do chladničky stuhnúť (Je dobré mať formu na plechu, alebo inej pevnej podložke, aby sa dala preniesť) a potom už iba jeme 🙂
    Ja som použila klasickú želatínu, nie tú tortovú ale túto a len 1/2 balenia na 100ml, kedže je normálne na 500ml, pričom tortová želatína je len na 250ml a macíkovia sú poriadne tuhý 🙂 isto sa to dá aj s agarom 😉

    10. jún 2016

    @mizub dakujem krasne,chcela by som vyskusat aj ja 🙂🙂🙂 vyzeraju skvelo 🙂🙂

    10. jún 2016
    mizub
    autor

    @denkabenka aj su výborné 🙂 a ja som osladila medom nie cukrom 🙂 a ked je ovocie sladsie, tak ani netreba sladit a bude to zdravá mlska pre deti i dospelých 🙂

    10. jún 2016

    @mizub ved to 🙂🙂 moja dcera ma velmi rada gumne cukriky,tak urcite spravim dufam,ze sa mi podaria 🙂🙂 dakujem este raz za receptik 🙂🙂

    10. jún 2016
    mizub
    autor

    @denkabenka nie je zač 🙂 dá sa to aj bez formy, ale efektnejšie je to z formou 🙂 Ja som už raz predtým robila želé kocky, tiež sa pojedli, ale boli menej tuhé (išla som vždy podľa receptu na obale želatíny), ale podľa tohto receptu sú také tuhé ako z obchodu 🙂 Len ich treba skladovať v chladničke, ale myslím, že to sa nestihne 😉

    10. jún 2016

    @mizub ja mam silikonove formicky,sice nie take profi gumimackove a hadikove 🙂🙂 ale tiez su na take s malymi formami..tak uvidim,ci nebudu moc velke..ale ved da sa odhryzovat 🙂🙂

    10. jún 2016