Radsej nepridavaj ! 😂😂 bude ma lakat ho vyskusat v domneni ze aj moje budu taketo....a skonci to mojou mega-depkou s tackou nepodarenych zgrcnutych guliek 🙈😂
Co receptik rovno dones 😂😂
Poprosila by som receptik 😊mňam
Robila som raz a nepodarili sa ,tak by sa hodilo ešte iný recept skúsiť 😉😊
I ja poprosim 🙏
📌 som tiež rovno za donasku priamo do domu … ale aj recept poteší 😂 vyzerajú fantasticky.
🙂) ano receptik vyzera fantastick🙂
Aj mna zaujima. Veterniky robim, ale tie klasicke
Áno 👏
Hlavne by ma zaujímalo odpalovane cesto ako robíš. Lebo tie moje dnešné vyzerajú dosť zle 😂
Parádne sú 👍.... 📌
Mňaaaaam
❤️🙏
Krásne. Vopred ďakujeme za recept
Bože toto som nemala vidieť 🤷♀️
😍😍😍😍
🙈 paráda!
Krásne
Krásne sa ti podarili
Ja si poprosim ku receptu aj jeden ochutnat😉
Tiež by som poprosila receptík 😊
Mnaaam vyzeraju super😇
Tiež by som poprosila receptík, ďakujem 😘
Poprosím receptík....mnam
Poprosím recept
Mňa recept vôbec nezaujíma ja ich cchem jesť 😁
Teším sa na receptik 😊
Jasne,ze chceme recept,vyzeraju famozne.
❤️
🥰😘🤩
Aj ja chcem vyskúšať. Prosím recept 🙂
Môžem poprosiť recept?
Waw a mnam🙃
Ďakunem Vám krásne❤️pridávam postupne receptík.
Odpalované cesto:
125ml vody,125ml mlieko,115g zmäk.maslo,140g hl.múka,5 vajíčok(M),1KL krys.cukor,štipka soli……Vodu,mlieko a maslo si dám zohrievať,keď sa rozpustí maslo a začne vrieť pridám cukor a soľ a dám preč z ohňa,prisypem naraz preosiatu múku a poriadne premiešam kým nevidno múku,dám naspäť na mierny oheň a miešam/odpalujem cesto cca 4min.,kým sa masa pekne neoddeľuje od varešky a hrnca,ešte horúce preložím do robota a zapnem najnižšie otáčky a miešam do mierneho vychladnutia,potom postupne po jednom zamiešavam vajíčka,po každom riadne premiešam;)keď je hmota akurát hustá,keď ju lejem tak by sa malo cesto ťahať vkuse a netrhat,keď sa leje ťrhavo,tak je ešte husté,a treba pridať postupne ešte trochu vymiešané ďalšie vajíčko,hmotu striekam na plech akoby pusinky v jednej vrstve,vlhkým prstom pozatláčam špičky,pokropím trochou vody a dám piecť najprv na 200st na cca 15min a potom znížim na 180st.a pečiem ešte 15min..rady-pečiem vždy len jeden plech bez ventilátora na hornom a dolnom ohreve,neotváram počas pečenia rúru a nechám v pootvorenej rúre trošku vychladnúť a až potom vyberám;)
Pudingovo maslový krém:
500ml mlieka,150g kryš.cukru,2žĺtka,30g hl.múky,30g zlatý klas,250g zmaknutého masla…z mlieka si trošku odoberem a vymiešam v ňom cukor,múku,zlatý klas a žĺtka,zvyšné mlieko dám varit,keď začne vrieť dám bokom z ohňa,do vymiešanej zmesy pridám trochu horúceho mlieka aby sa vyrovnala teplota a potom zmes vylejem do prevretého mlieka,zamiešam a uvarím hustejší puding,dám vychladnúť ,v robote si vyšlahám maslo a postupne doň zamiešavam vychladnutý pidingový krém,nechám ešte prešlahat,krém dám do plniaceho sačku s ozdobnou špičkou a dám zatuhnúť do chladničky;)
Karamelová šľahačka:
200g kryš.cukru,400ml šlah.smotany 40%…
Cukor si rozpustím na karamel a postupne po troške za stáleho miešania do neho pridávam 200ml horúcej smotany,povarím ešte 1-2min a odstavím,primiešam 3/4ČL soli,nechám vychladnúť a dám do chladničky na poriadne zatuhnutie do druhého dňa
Slaný karamel na polevu a do vnútra:
300g kryš.cukor,120g zamknutého masla,200ml šlah.smotany,soľ,práš cukor…
Cukor si rozpustím na karamel,stiahnem plameň a pridám zmaknuté maslo,pridám plameň a miešam kým sa spolu nespoja,potom zase stiahnem a postupne po trošku pridávam smotanu izbovej teploty,povarím 2min a odstaví,pridám 1ČL soli a riadne premiešam,nechám vychladnút..karamel si rozdelím na dve časti,jeden pojde do vnútra medzi krém a druhý na polevu,do ktorého si primiešam preosiay práš.cukor cca 100-150g
V deň plnenia si upečiem veterníčky,pripravím aj pudingový krém,vyšlahám karamelové šlahačku,ktorú som si predpripravila deň vopred-vychladnutý karamel/kar.smotanu dám do robota,pridám ešte 200ml smotany 40%,premiešam a vyšlahám do tuha..deň vopre si pripravujem aj slaný karamel na polevu a do vnutra,v deň plnenia si ho zohrejem aby sa dalo s ním pracovať a nebol tuhý z chladničky..
Prekrojím si vrúbkovým nožom veterničky,vrchnú časť si ponámáčam do karamelovej polevy(karamel s práš.cukrom) a možem posypať orieškami…Na spodnú časť ozdobnou špickou do kola nastriekam pudingový krém aby ostala dierka v strede,kde nalejem 1-2KL slaného karamelu,na to nanesiem ozdobenou špičkou karamelovú šlahačkua prikryjem vrchnou časťou obliateho veterníčka,a šup s nimi do chladničky na poriadne zatuhnutie😋
Vyzerajú úžasne ako všetko od teba ... a ešte máš môj obdiv ako vždy všetko ochotne spíšeš do detailov ❤️
to by som si radšej objednala ako sa s tym tolko babarat
veru, mega komplikovane na moje kucharske umenie 😝
A ked nad tym premyslam, uz viem preco som ich nikdy na ziadnej navsteve nejedla 😅
Samozrejme klobuk dole, kto vie ten vie 😉
Mňám
@natasha1988
@cilacik nie je to až tak zložité😉ja to len tak zdĺhavo rozpisujem,pre niekoho netreba,ale niekomu sa možno zídu aj tie drobnosti😊🤗
@lubica46
@maca654321
@terezka023 aj ja Vám veľmi pekne ďakujem😘
@miuska66 mne treba pisat aj drobnosti 👍👍👍
@terezka023 🥰❤️
Vyzerajú dokonale👍 ja mám vždy problém, že mi veľmi rýchlo zvlhnú po naplnení, kupované sú stále také chrumkavé a to ich majú vystavené dlho, neviete kde môže byť problém?
@sonicka315 ďakujem pekne🥰netuším teda,moje tiež nie sú chrumkavé,ale mäkké..možno ich majú obschnuté🙃
@sonicka315 tiež mám ten problém. Dobre su len pár hodín, potom mi spodok zvykne veľmi prevlhnut. Skúsim ich tentokrát dlhšie piect
.
@lusia44 skusim aj ja 🙂ďakujem
@sonicka315 👍😍🤗
Mňam a tieto veternicky už len zahryznúť 😂😂😂iba chute mi robíte
@bobacik_29 ospravedlňujem sa😅ale veterníčky sú fakt mňamkove❤️
Nepýtaj a pridávaj... 😉
Vyzerajú fantasticky