Na začiatok by som rada poďakovala Modrému koníku a DM za možnosť testovať tieto produkty.
Som tehuľka v ôsmom mesiaci a viem, že už teraz svojím jedálničkom tvorím základ pre najväčší poklad čo nosím pod srdcom. Preto som sa rozhodla zdravšie stravovať a dmBio je jedna zo správnych volieb ako tomu dopomôcť. Balíček mi prišiel v pondelok. Nedočkavo som roztrhala krabicu a poukladala výrobky na stôl. V duchu som si povedala: "A ide sa na to ".
Krabica obsahovala:
dmBio nemecký kvetový med
Tento výrobok sa stal pre mňa TOP. Už pred testovaním som sladila medom od včelára ale tento medík sa nedá ani porovnať s tými čo som používala. Je jemný, nepresladený a konzistencou ideálny na naberanie (neťahá sa toľko ako iné). Med v čaji neprerážal chuť čaju a v koláčoch plne nahradil cukor. Sladila som s ním dokonca aj puding.
dmBio ryžový krém na varenie
Tohto výrobku som sa najviac bála, lebo som nevedela čo s ním. Nakoľko som dostala aj cícer a pre bábätko sú vo výžive polievky dôležité, rozhodla som sa pre cícerovo-mrkvovú polievku zjemnenú ryžovým krémom. Krém polievku krásne zjemnil, neprerazil chuť polievky a polievke dodal jemnú smotanovú farbu.
Recept:
Cícer si vopred večer namočíme. Mrkvu nakrájame na plátky a dáme spolu s namočeným cícerom variť. Dochutíme podľa chuti. Na konci varenia ešte pridáme smotanu a povaríme aj s ňou.
Cícer sa v kuchyni mojich rodičov nepoužíval a zaviedli sme ho až my so sestrou. Cícer je jedna zo surovín ktoré su v tehotenstve odporúčané pre vysoký obsah bielkovín a dm ho navyše ponúka v bio kvalite. Pri väčšine receptov sa odporúča ho namočiť noc vopred. Z cíceru som okrem hore spomenutej polievky robila aj hummus. Hummus je možné jesť natretý na chlebíku, dať do šalátu alebo len tak do neho namáčať zeleninku.
Kuskus sa u nás používa ako príloha k mäsu. Hlavnou výhodou okrem tohto že je bio, je aj celozrnný a obsahuje viac vlákniny, ktorú ocenia hlavne tehuľky s lenivými črevami. Prvý raz som ho skúšala nasladko s mrkvou, jabĺčkom, najemno nakrájanými orechmi a dmBio medom. Táto kombinácia ma dostala 🙂. Robím si ju teraz stále, keď dostanem chuť na sladké.
Pre mňa u tohto výrobku je jedna nevýhoda - balenie. Nakoľko celý balík nezjem na 1-2 použitia lepiaca plocha časom prestáva lepiť. Ja osobne by som uvítala iný spôsob balenia.
Pri tejto surovine bolo aj podľa popisu jasné na čo bude využitá. Brokolicovú pizzu som úspešne naučila jesť môjho manžela. Štandardne si na ňu dávam iba kečup, ale teraz sme skúsili túto omáčku. Omáčka bola hustá ale dobre sa rozotierala. Obsahovala aj väčšie kúsky rajčín a mala typickú rajčinovú farbu. Pizzu krásne prevoňala a dodala jej taliansky šarm 🙂.
Recept:
Surovú brokolicu nasekáme nadrobno, dáme do sitka a prelejeme horúcou vodou a čo najviac vody vytlačíme. Mozzarelu nastrúhame, cesnak pretlačíme a pridáme vajcia. Toto je základ na cesto. Ten dáme piecť na 180 dokiaľ nie sú kraje trochu do zlatista. Vytiahneme, potrieme dmBio Ricotta Pecorino na to dáme to čo máme radi a syr navrch. Dáme zase zapiecť, kým nie je syr roztopený.
Do testovania som o bielych semiačkach nepočula. Tak som začala googliť rozdiely. Sfarbenie - biely až mierne šedý odtieň. Rozdiel medzi bielymi a čiernymi semiačkami - v bielych je viac bielkovín, v čiernych je väčšie množstvo vlákniny. Semiačka nemali žiadnu výraznú chuť, v nápoji alebo vode krásne napučali. Ja ich najšastejšie jem na raňajky s jogurtom, ovocím, škoricou alebo strúhaným kokosom.
Tohto výrobku som sa ako tehuľka bála, lebo pálivé by sa nemalo jesť, aby sa nevyvolal pôrod. Manžel poslúžil ako skúšobný tester a na jeho sklamanie pálivosť výrobku chýbala. Tak som mohla testovať aj ja.
Slovo sin carne v preklade znamená bez mäsa. Nakoľko sme ale rodina mäsožravcov, spravili sme z neho con carne a pridali kuracie mäsko. Konzistencia výrobku je hustejšia, obsahuje celé červené fazule. Napriek tomu, že výrobok nepálil ako sme čakali, chuťovo bol výborný. Chili sin carne je hotový produkt, využitie môže mať pri rýchlych minútkach. Aj keď sme postrádali pálivosť tak lahodná chuť tohto produktu prevážila toto negatívum. Pre mňa bol práve tento výrobok najväčším chuťovým prekvapením a už ho mám doma nakúpený do zásoby.
Recept:
Prsia nakrájame na kúsky a na woku opražíme. Opražené zalejeme konzervou chili sin carne a ešte trochu popražíme. Surové zemiaky najkrájame na plátky okoreníme, polejeme olejom a dáme do trúby zapiecť (samozrejme otáčame).
Cestoviny sa u nás doma často nevaria a keď sa varia, tak iba špaldové.
Na uvarenie týchto stačí podľa návodu 9 minút. Po uvarení boli trochu lepkavejšie - stačilo by možno menej. Chuťou sa neodlišujú od ostatných špaldových cestovín.
Cestoviny som zmiešala zo zbytkom omáčky, ktorá zostala a pridala ešte syr.
Záverom chcem ešte raz poďakovať.
Všetkým tehuľkám chcem odporučiť zaradiť do jedálnička dmBio produkty, lebo to čo robíte pre dieťa teraz, sa Vám časom vráti.
Začni písať komentár...