misinka0611
13. jún 2024
170 

Hohe Wand - v zajatí prírody, zvierat a krásnych výhľadov 🌲

Približne 1,5 hodiny od Bratislavy, v blízkosti mesta Wiener Neustadt sa nachádza prírodná rezervácia Hohe Wand, ktorá je rajom pre všetkých turistov, milovníkov prírody a rodiny s deťmi. 

My sme sa na toto  miesto vybrali v jeden krásny aprílový deň. Počasie nám prialo, takže sme si mohli výhľady užiť do sýtosti. Do Hohe Wandu je vybudovaná horská cesta, takže dostať sa tam s autom nie je žiadny problém, pripravte sa ale na stúpanie ktoré je v jednej časti nepríjemnejšie. Toto krásne miesto sa nachádza v nadmorskej výške 1000 m. n. m. a je pokryté borovicovými a zmiešanými lesmi. Otvorené je v letnej sezóne každý deň 08:00 - 18:00hod. Vstupné je dospelí 4.50e a deti 2e.Parkovanie je na vyhradených miestach zadarmo. Po kúpe lístkov sme pri vstupe dostali brožúrku pre deti, ktorej súčasťou bola aj mapa okruhu so zvieratkami. 

Najväčšie atrakcie prírodného parku Hohe Wand:

  •  Rozhľadňa ( Aussichtsturm ) : Rozhľadňa je kovovej konštrukcie a vysoká 18 metrov. Z rozhľadne je výhľad na Schneeberg,  GutensteinskéAlpy a do Panónskej nížiny. Vstup na rozhľadňu je zadarmo.
  • Detský náučný chodník: Toto bola naša prvá zastávka a hlavný cieľ pre ktorý sme prišli do Hohe Wandu, samozrejme okrem oddychu v prírode. Moje deti milujú náučné chodníky. Náučný chodník pozostával z 38 stanovísk na ktorých boli ihriská a zvieratá ktoré bežne nevidia.

V Hohe Wande počas okruhu môžete pozorovať srnky, lamy, somárikov, sysle, muflónov, lamy, ovečky, kamzíkov a iné zvieratká. Súčasťou okruhu je aj malá ZOO kde si môžete pohladkať zvieratká a aj ich nakŕmiť. Pre deti je to krásny zážitok. Súčasťou okruhu je aj rozhľadňa a 4 ihriská s niekoľkými lavičkami na sedenie.

  • Výhliadka SkywalkVýhliadková plošina/terasa je jednou z najväčších, ak nie aj najväčšia atrakcia Hohe Wandu. Je vysunutá a zabudovaná v skale, takže máte pocit ako keby ste nemali pod sebou pevnú zem. Plošina je priehľadná a vybudovaná bola v roku 2002. Vedie na ňu krásna prechádzka lesom a po ceste tam a naspäť máte možnosť stretnúť napríklad jelene a niekoľko detských ihrísk. Pri dobrej viditeľnosti zo Skywalku máte možnosť vidieť až na Neziderské jazero. Moje deti boli už ale veľmi unavené z detského náučného chodníka a ihrísk, preto sme si dali len krátku prechádzku lesom a celý okruh sme už neabsolvovali. 

Moje hodnotenie: Na toto miesto sa určite oplatí ísť, či už s deťmi a absolvovať detský náučný chodník, alebo bez detí a dať si okruh na výhliadku Skywalk. Ideálne je si vyčleniť celý jeden pekný, slnečný deň a nezabudnúť si so sebou pribaliť dostatok tekutín a opaľovací krém, keďže to slniečko je tam predsa trochu ostrejšie. Na druhej strane je tam dostatočne veľa miest,  kde sa pred ním viete schovať. Vstupné je na to, čo všetko ponúka toto miesto rozumné.

Plusy a mínusy:

+ krásna príroda a výhľady

+ množstvo rôznych zvierat 

+ reštaurácia, obchod, stánky, čisté WC s prebalovacím pultom 

+ parkoviská veľké a bezplatné

- cez víkendy a sviatky je to tam rušnejšie

#hohe_wand #vylet #sdetmi #rakusko

Wau, vdaka, ze si sa podelila, manzel pracuje vo Wiener Neustadt, sice momentalne viac na HO, ale toto nepoznal, urcite pojdeme😊

13. jún 2024

@lucyliu To je tak 25 minút autom od Wiener Neustadt, takže naozaj na skok 🙂 Je to tam krásne a za mňa treba si vyčleniť ten jeden deň a možno aj to je málo ak chce všetko človek vidieť a v pokoji si to tam prejsť 🙂 Mne osobne sa to tam páčilo viac ako klasická ZOO.

13. jún 2024

Höhe Wand je krasny, kusok odtial je marmorsteinbruch co sa tiez oplati vidiet. Prechadzka s lama je nielen pre deti ale aj dospelych zaujimave... Je tam toho naozaj dost..

13. jún 2024

Ano, krasne je tam 👌

13. jún 2024

Začni písať komentár...

Odošli