mishell23
22. apr 2017
239 

Dmu nás doma, ako doma

Sledujem, že veľa z vás vyslovene už asi neznáša tieto koníkovské testovačky, no uznajte, koho by nepotešilo získať v dnešnej dobe niečo zadarmo a vyskúšať to.
Okey, nie každá z vás vie variť alebo piecť. Ale naopak, ja trávim v kuchyni väčšinu času. Práve preto som sa o testovanie dmBio produktov zaujímala a veľmi potešila keď ma vybrali. 

10 produktov, z ktorých hneď niekoľko veľmi rada a často využívam vo svojej kuchyni, keďže pečiem nielen pre svoju rodinu ale aj pre iných. Už len zistiť či dm výrobky sú niečím špeciálne alebo sú kvalitou rovnaké ako bežne dostupné potraviny. 

Na začiatok by som chcela napísať ze nie som extrémny zástanca bio stravy. Lebo popravde, kto mi vie zaručiť čo bio je alebo nie je? Napriek tomu chcem pre seba a svoju rodinu to najlepšie, na potravinách sa u nás naozaj nešetrí a radi si doprajeme pestrú a zdravú stravu. Pokúsim sa objektívne zhodnotiť každý produkt.
Hneď ako kuriér priniesol balík vybalila som ho, dcéra zbadala nugátový krém a vykríkla že chce palacinky.  Jasneeee, veď čo iné.
Veľká škoda, že som nemala doma banány lebo radšej ako palacinky pripravujem zdravé banánové lievance preliate javorovým sirupom.
No ale späť k palacinkám - nič jednoduchšie neexistuje, ale čo nespravím pre Miu? Tak tu je recept:

ZDRAVÉ PALACINKY :

  • 500 ml ryžové mlieko dmBio
  • 250 g celozrnná múka dmBio
  • 1 PL trstinový cukor dmBio
  • 2 vajíčka
  • 1 KL kokosový olej dmBio
  • Štipka prášku do pečiva dmBio ( zvyknem dávať trošku minerálky, ale nemala som doma tak som nahradila troškou , prdopeču')

Všetko spolu zmixujeme ponorným mixérom, tak sa nemôže stať že by ostali hrudky múky. Kokosový olej dávam do palaciniek vždy, aby sa cesto nelepilo na palacinkáreň potom uz stačí dávať len kvapku aj to len na každú druhú palacinku. Po upečení som natrela pol strany palacinky nugatovým krémom dmBiio a druhú polovicu malinovým džemom dmBio, preklopila dvakrát. A dozdobila vyšľahanou 33% šľahačkou s vanilkovým cukrom.

Mhhhh, ospravedlňujem sa, že v tomto prvom recepte som nespravila lepšie fotky ale zjedli sa skôr ako som stihla lepšie nafotiť.  Mia hneď musela otestovat. A teda musím povedať, že toto je naozaj velmi chutná a hlavne zdravšia verzia tohto obľúbeného detského pokrmu a v tomto prípade už klasické robiť ani nebudem. Naozaj vynikla jemne oriešková chuť múky. Milujem kombináciu sladkého s kyslým, takže malinový džem super doplnil nugátový krém. Z daného množstva víde cca 13 klasických palaciniek.

CRÈME BRÛLÉE TARTALETKY

Cesto:

  • 250 g špaldová múka celozrnná hladká
  • 50 g trstinový cukor (mletý)
  • 125 g maslo
  • 1 vajce
  • štipka soli

Náplň:

  • 500ml šľahačková smotana 33%
  •  5 žĺtkov
  • 55 g bio trstinový cukor
  • 1 vanilkový lusk

Smotanu dáme do hrnca so zrniečkami vanilky, plus pridáme aj celý vanilkový lusk. Privedieme k varu a hneď odstavíme. Žĺtka jemne zmiešame s cukrom aby sa nespenili. Pridáme asi 1/3 šľahačky a rýchlo zmiešame aby sa žĺtka neuvarili. Potom pridáme aj ostatnú smotanu. Týmto naplníme tartaletky a dáme do vyhriatej rúry na 150 stupnov - pozor nie na klasické pečenie ale na ventilátor. Na cca 20 minút. Krém sa musí hýbať ako želatína. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Pred podávaním dáme 1 lyžičku bio trstinového cukru a spravíme karamel brule pištoľou. UPOZORNIE - VYSOKO NÁVYKOVÝ DEZERT!!! Manželovi veľmi chutil. Mne osobne chutí Crème brûlèe najviac klasicky urobené bez cesta v miske (vtedy sa dáva do rúry na ventilátor a do vodného kúpeľa)

Ďalší recept som zvolila:

ŠPALDOVÉ CESNAKOVÉ TROJUHOLNÍKY:

  • 1 sušené droždie dm bio + 1 dcl mlieka + 1 PL dm bio trstinový cukor
  • 500 g špaldovej celozrnnej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 1 Čl soli

Maslová plnka: 

- 125 g masla + 1 ČL soli + veeeela cesnaku
Postup:
Urobíme si kvások. V ohriatom ocukrenom mlieku necháme napučať droždie. To vmiešame do špaldovej múky. Pridáme olej, mlieko a soľ. Vymiesime cesto, ktoré sa bude odliepať zo stien misky. Posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme hodinku kysnúť. Dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov. Cesto si rozdelíme na 2 časti a každú postupne vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 5 mm, potrieme maslovou plnkou, stočíme ako roládu a nakrájame na trojuholníky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo čo máme radi. Pečieme asi tak 20-30 minút. Všetkým chutili len mne nie, mala som dať viac cesnaku. Preto som napísala že ho dajte veľa 🤣

SLANÉ ŠPALDOVÉ KRÚŽKY:

  • 250g dmBiio špaldová celozrnná 
  • 250g masla,
  • 1 vajce,
  •  morská soľ,
  • mandle lúpané
  • 200 g tvrdého syra

Z múky, nastrúhaného syra a masla vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Z cesta vykrajujeme pomúčenou formičkou krúžky alebo iné drobné tvary pečiva. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, zľahka posolíme a uložíme mandľu. Pečieme pri 180°C asi 5-10 minút. Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň. 🙂 

Zistenie - väčšina pagáčikov je najlepšie zjesť v deň upečenia. Tieto boli lepšie na druhý deň 🙂

Ďalšie som zvolila Francúzske vanilkové eclairs.
Recept nepíšem zámerne.

Nedopadli dobre. Preto si myslím že špaldová celozrnná múka nieje naozaj vhodná do každého receptu. Chuťovo neboli dobré a po upečení niektoré splasli. Neboli nadýchané. Ale foto prikladám aby ste mali predstavu o čom tu píšem 🤣

Ďalšie som spravila moje veľmi obľúbené Cookies. Robievam ich na akýkoľvek spôsob. S ovocím, čokoládové, s ovsenymi vločkami. Dajú sa akokoľvek kombinovať.

COOKIES S KÚSKAMI HORKEJ ČOKOLÁDY:

  • 220 g dmBio trstinového cukru
  • 150 g zmäknutého masla
  • 1 celé vajíčko a 1 žĺtok
  • 200 g dmBio špaldová celozrnná múka
  • 100g hladká múka
  • 1 dmBio vanilkový vanilkový cukor (alebo ak máte 1ČL extrakt) 
  • 1/5 KL sóda bikarbóna
  • 2 ks Horká čokoláda dm bio 70% (200g)

Mokré suroviny zmiešame spolu, pridáme spolu premiešané suché suroviny. Vypracujeme cesto na koniec pridáme na kúsky nasekanú horkú čokoládu. Rukou som odoberala po troškách a dávala na papier na pečenie malé,, placky" Treba myslieť na to že sa trošku zväčšia. Do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Vyšli mi dva plechy. Prvý som nechala dlhšie, tak do trošku hneda. Po vychladnuti boli ako originál chrumkavé cookies. Ale druhý plech som nechala kratšie. Boli bledšie a aj na druhý deň príjemne mäkké. Tak to chutí mne. 

Na svojom blogu som zverejnila aj fotku: MOJE KAŽDODENNÉ RAŇAJKY 
Dlhé roky som sa trápila s atopickou dermatitídou. Popri dojčení prvej dcéry - 15 mesiacov som prišla o polovicu vlasov. Bola som stále unavená a celkovo doslova vycicaná. Naj kamoška mi raz priniesla tento zázrak, keďže jej známa si tým vyliečila ekzém, že nech vyskúšam. Spomeniem ešte že od narodenia som mala problém s vyprázdňovaním 
Toto od druhého dňa nehrozilo. Stačilo si každé rano a večer spraviť napoj firmy ,,xy" (nebudem robiť robit v tejto recenzii reklamu inej firme), rozmixovať ráno s banánom v mlieku a vypiť. Večer len bez banána. Okrem tohoto jesť desiatu, obed a olovrant. A dodržiavať pitný režim. Aké jednoduché že? Po týždni mi prestali absolútne padať vlasy- čo si všimol hlavne manžel ktorý si všimol že zrazu je doma čisto a niesu moje vlasy všade. Určite to poznáte. Za 3 týždne som si všimla ze mi začal miznúť ekzém. A po mesiaci a ukončení balenia som sa odvážila a mala o 4 kilá menej. Ekzém zmizol. Kilá sa vrátili až pri ďalšom otehotnení o dva roky.
Teraz som začala piť znovu keďže zase kojím a toto tehotenstvo sa na mňa nalepilo viac kíl.
Namiesto mlieka som ho minuly týždeň pila s rastlinnými mliekami z dm. Jediné čo môžem dodať - MŇAM!!! Ja ich milujem.
Ryžové v balíku padlo samozrejme prvé.

Posledný receptík som zvolila pre tie, ktoré na pečenie nemajú až také nervy. Alebo pre tie, ktoré čakajú návštevu a chcú mať niečo na stole.

NUGÁTOVO-BANÁNOVÉ CROASANTY:

  • Lístkové cesto
  •  Nugátový krém dmBio
  • Banán
  • Lieskovcové oriešky
  • Maslo na potretie zvnútra
  • Vajíčko na potretie zvonka

Postup:

Trošku rozvaľkáme lístkové cesto. Potrieme maslom. Prerežeme na dve časti a následne krájame trojuholníky. Na každý dáme kopček nugátového krému, koliesko banánu, posekané oriešky, zatočíme. Potrieme vajíčkom a vrch este posypeme orieškami. Pečieme na 180 stupňov podľa potreby do zlata. Zamilujete si ich ;)

Na záver uz len dodám, že jediné čo si z tohto balíčku určite nekúpim je džem. Chuťovo je veľmi dobrý, ale pre mňa džem nie je džemom, pokiaľ nieje domáci a nemá 100% ovocia  Ten, kto však nemá inú možnosť ako si džemy kupovať, určite ocení jeho chuť aj konzistenciu.
K ostatným výrobkom sa budem rada vracať v regáloch dm. Chcem veľmi pekne poďakovať za možnosť otestovať ich. Bola to pre mňa príjemná skúsenosť. Škoda však, že akurát v nabytom týždni, kedy som nemala čas venovať tomu ešte viac pozornosti. Verím však že sa vám niektoré recepty budú páčiť.
Miša

#test_dm10

Začni písať komentár...

Odošli