20 / 78
    Domáe buchtičky s nutellou

    aj na toto by som poprosila recept

    23. jún 2015
    Komentár bol odstránený

    Suroviny:

    1 kg hladkej múky,1 ks kocka droždie

    250 g tuk na pečenie,olej na potretie

    kryštálový cukor do kvásku a cesta podla chuťi

    trocha mlieka do kvásku cca 2 dcl,štipka soli

    nutela a lekvár,práškový cukor






    Empty ad slot (#4)!

    Príprava:

    zohrejeme si mlieko v pohári a pridáme cca 2 kávové lyžice kryštálového cukru a droždie a dobre zamiešame aby sa droždie a cukor rozpustilo.Do misky dáme múku a na nu nalejeme rozmiešaný kvások a necháme kvasiť cca do 10 minút.Dáme si rozpustiť tuk a nalejeme ho ku múke a kvásku a zamiešame,pridáme štipku soli a cca 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru a trocha vody podla hustoty cca do 3 dcl a vymiesime si cestou najprv varechou a potom ručne.Cesto je hotové keď sa nelepí alebo sa lahko odliepa od misky.Potom si necháme cesto nakysnúť,kým vykysne cca do 15 minút.Keď cesto nakysne nakrájame si z neho rovnaké kúsky na buchty kolko vyjde z cesta a vytvarujeme si z nich obdlžniky ktoré plníme nutelou a lubovolným lekvárom.Ja som použil nutelu a marhulový,jahodový a šípkový lekvár pre pestrejšiu chuť.Keď si na cesto dáme náplň zabalíme ju do neho po okrajoch postláčame tak aby sa v nom náplň uzavrela a jemne ručne poválkame po doske aby sa roztiahlo na podlhovasté buchty.Naplnené vytvarované cesto na buchty potom potrieme celé olejom a dáme na vymastený pekáč a dáme piecť do rúry najprv na 160 stupnov až kým nakysnú aby z nich nevytiekla náplň a potom môžeme pridať na cca 180 stupnov a dopečieme.Na vrch posypeme buchty práškovým cukrom.

    24. jún 2015