13 / 78
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku so zemiakmi

    Suroviny
    1 ks
    cuketa

    soľ bylinková

    podľa chuti
    cesnak

    250 g
    syr tvrdý

    Cestíčko:
    1 ks
    vajce

    1 dcl
    mlieko

    podľa potreby
    múka polohrubá

    soľ

    slnečnicové semienka

    olej


    4
    porcie

    15
    minút
    príprava

    10
    minút
    tepelná úprava


    Postup prípravy receptu

    1

    Z cukety odkrojíme konce, rozkrojíme napoly a nakrájame na polkolieska (do 5mm hrubé) a nasolíme bylinkovou soľou. Necháme postáť, kým nakrájame syr a urobíme cestíčko.
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 1


    2

    Podľa chuti môžeme potrieť aj pretlačeným cesnakom.


    3

    Syr nakrájame na vhodnú veľkosť napr. takto:
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 3


    4

    Na špajdle striedavo napichujeme cuketu a syr.
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 4


    5

    Na špajdliach 🙂
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 5


    6

    Z vajca, mlieka, múky a soli urobíme cestíčko (prisypávame toľko múky, kým cestíčko nemá fajn hustotu na "obalenie" špízu - ja som usypala asi 5PL). Špízy obalíme v cestíčku (napr. vo vyššej užšej nádobe, pomôžeme si aj lyžicou pri oblievaní špízu cestíčkom).
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 6


    7

    Obalené špízy vypražíme na oleji vo vyššej panvici. Posypeme slnečnicovými semienkami. Vypražené položíme na papierový obrúsok, nech vpije prebytočný olej. Cuketa je zmäknutá a pritom príjemne chrumkavá. Fajn tip je piecť cestíčkové špízy v rúre na 180°C na plechu s papierom na pečenie, jemne potretom olejom a keď cestíčko stuhne na spodnej strane, otočíme a dopečieme.
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 7


    8

    Môžeme podávať napr. s ochutenou kyslou smotanou (dávam soľ, trochu kečupu, pažítku).
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 8


    9

    A zeleninovým šalátom (nakrájanú zeleninu osolím bylinkovou soľou, pokvapkám olivovým olejom a zalejem nálevom z bieleho vínneho octu, práškového cukru a trošku vody).
    Cuketovo-syrový špíz v cestíčku (fotorecept) - obrázok 9


    10

    Dobrú chuť :-

    24. jún 2015