65 / 70
    Ľadové krupicové kocky

    Na prípravu cesta budeme potrebovať:

    7 bielkov,
    5 žĺtkov,
    10 PL kr. cukru,
    4 PL polohrubej múky,
    3 PL kakaa,
    6 PL vody izbovej teploty,
    1 ČL prášku do pečiva.

    Na prípravu plnky budeme potrebovať:

    1 l plnotučného mlieka,
    180 g detskej krupice,
    250 g masla alebo palmarinu,
    250 g pr. cukru,
    4 vanilkové cukre,
    2 žĺtka,
    2 PL kr. cukru.

    Na prípravu polevy budeme potrebovať:

    tmavá čokoláda,
    1 PL masla,
    smotana na šľahanie 33%.


    POSTUP:

    Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka, jemne miešame, potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Za stáleho jemného miešania si vytvoríme hustú krémovú hmotu. Nakoniec pridáme vodu izbovej teploty. Vodu vždy pridávame po lyžici a za každou jednou premiešame.

    Zmes nalejeme do plechu na pečenie, ktorý sme si predom vymastili tukom a vysypali polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút.

    Do mlieka pridáme vanilkové cukre a krupicu. Dáme na oheň a uvaríme si hmotu, ktorú odstavíme z ohňa hneď keď nám začne zhustnúť. Necháme prechladnúť.

    Žĺtka s cukrom si vyšľaháme a nad parou, Po vyšľahaní si ich necháme tiež vychladnúť.

    Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme už vyšľahané žĺtka s cukrom, čo sme šľahali nad parou, dobre premiešame. Potom pridáme uvarenú krupicu a mixérom dôkladne vymixujeme.

    Na upečený korpus navrstvíme túto vymixovanú hmotu a necháme v chladničke schladiť.

    Na prípravu polevy si rozpustíme čokoládu nad parou, pridáme do nej trocha smotany a 1 PL masla. Pekne spojíme a nalejeme na vychladnutý krupicový krém. Necháme stuhnúť a môžeme krájať na rezy.

    Dobrú chuť!

    1. máj 2015