7 bielkov, 5 žĺtkov, 10 PL kr. cukru, 4 PL polohrubej múky, 3 PL kakaa, 6 PL vody izbovej teploty, 1 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
1 l plnotučného mlieka, 180 g detskej krupice, 250 g masla alebo palmarinu, 250 g pr. cukru, 4 vanilkové cukre, 2 žĺtka, 2 PL kr. cukru.
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
tmavá čokoláda, 1 PL masla, smotana na šľahanie 33%.
POSTUP:
Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka, jemne miešame, potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Za stáleho jemného miešania si vytvoríme hustú krémovú hmotu. Nakoniec pridáme vodu izbovej teploty. Vodu vždy pridávame po lyžici a za každou jednou premiešame.
Zmes nalejeme do plechu na pečenie, ktorý sme si predom vymastili tukom a vysypali polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút.
Do mlieka pridáme vanilkové cukre a krupicu. Dáme na oheň a uvaríme si hmotu, ktorú odstavíme z ohňa hneď keď nám začne zhustnúť. Necháme prechladnúť.
Žĺtka s cukrom si vyšľaháme a nad parou, Po vyšľahaní si ich necháme tiež vychladnúť.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme už vyšľahané žĺtka s cukrom, čo sme šľahali nad parou, dobre premiešame. Potom pridáme uvarenú krupicu a mixérom dôkladne vymixujeme.
Na upečený korpus navrstvíme túto vymixovanú hmotu a necháme v chladničke schladiť.
Na prípravu polevy si rozpustíme čokoládu nad parou, pridáme do nej trocha smotany a 1 PL masla. Pekne spojíme a nalejeme na vychladnutý krupicový krém. Necháme stuhnúť a môžeme krájať na rezy.
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
7 bielkov,
5 žĺtkov,
10 PL kr. cukru,
4 PL polohrubej múky,
3 PL kakaa,
6 PL vody izbovej teploty,
1 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
1 l plnotučného mlieka,
180 g detskej krupice,
250 g masla alebo palmarinu,
250 g pr. cukru,
4 vanilkové cukre,
2 žĺtka,
2 PL kr. cukru.
Na prípravu polevy budeme potrebovať:
tmavá čokoláda,
1 PL masla,
smotana na šľahanie 33%.
POSTUP:
Z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka, jemne miešame, potom pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Za stáleho jemného miešania si vytvoríme hustú krémovú hmotu. Nakoniec pridáme vodu izbovej teploty. Vodu vždy pridávame po lyžici a za každou jednou premiešame.
Zmes nalejeme do plechu na pečenie, ktorý sme si predom vymastili tukom a vysypali polohrubou múkou. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 - 20 minút.
Do mlieka pridáme vanilkové cukre a krupicu. Dáme na oheň a uvaríme si hmotu, ktorú odstavíme z ohňa hneď keď nám začne zhustnúť. Necháme prechladnúť.
Žĺtka s cukrom si vyšľaháme a nad parou, Po vyšľahaní si ich necháme tiež vychladnúť.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme už vyšľahané žĺtka s cukrom, čo sme šľahali nad parou, dobre premiešame. Potom pridáme uvarenú krupicu a mixérom dôkladne vymixujeme.
Na upečený korpus navrstvíme túto vymixovanú hmotu a necháme v chladničke schladiť.
Na prípravu polevy si rozpustíme čokoládu nad parou, pridáme do nej trocha smotany a 1 PL masla. Pekne spojíme a nalejeme na vychladnutý krupicový krém. Necháme stuhnúť a môžeme krájať na rezy.
Dobrú chuť!