62 / 70
    Zlaté palacinky plnené bielou čokoládou

    Na prípravu palacinkového cesta budeme potrebovať:

    2 balíčky vanilkového pudingu,
    2 PL hladkej múky,
    2 vajíčka,
    100 ml plnotučného mlieka,
    1/4 ČL prášku do pečiva,
    štipka soli,
    1 PL kr. cukru.

    Na prípravu krému budeme potrebovať:

    150 g bielej čokolády,
    1 balíček vanilkového pudingu,
    500 ml sladkej smotany.


    POSTUP:

    Najskôr si pripravíme plnku. V polovici sladkej smotany si rozrobíme puding. Druhú polovicu dáme na oheň a necháme ju zovrieť. Keď máme zovretú smotanu, pridáme rozrobený puding a varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme, pridáme doň nalámanú bielu čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme vychladnúť.

    Kým nám krém chladne, môžeme si pripraviť cesto na palacinky. Všetky potrebné suroviny na cesto si zmiešame a vymiešame hladké cesto. Necháme postáť aspoň pol hodinu a následne pečieme na panvici, ktorú sme potreli olejom. Panvica musí byť poriadne horúca, aby sa palacinky podarili.


    Upečené palacinky naplníme krémom z bielej čokolády, ozdobíme šľahačkou a môžeme podávať.

    Dobrú chuť!

    1. máj 2015