56 / 70
    Zapečená cuketa s mletým mäsom servírovaná s jogurtovo-cesnakovým dresingom

    Čo potrebujeme:

    1 veľkú cuketu alebo 2 menšie
    500 g mletého hovädzieho mäsa
    1 čajovú lyžičku soli
    ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
    1 žĺtko
    2 čajové lyžičky zmesi korenia 5 spices (bežne používané korenie v čínskej kuchyni ale aj arabskej, nájdete ho v obchodoch s ázijskými potravinami) alebo si ho môžete pripraviť sami doma
    1 menšia čajová lyžička mletého zázvoru
    1 väčšia jarná cibuľa
    2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
    2 čajové lyžičky ghee

    dresing:
    6 polievkových lyžíc bieleho tučného jogurtu
    2 strúčiky nastrúhaného cesnaku
    1 jarná cibuľka, nakrájaná na drobno
    soľ
    mleté čierne korenie

    Príprava:

    Rúru vyhrejeme na 180 st. Celzia.

    Cuketu rozpolíme, odstránime semiačká, umyjeme a z vnútornej strany posolíme.

    Mäso zmiešame so žĺtkom, korením, soľou, cibuľkou, petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame.

    Naplníme mäsom cukety. Vložíme do pekáča, na vrch cukiet navrstvíme ghee a dáme zapiecť na cca 45 minút (dokiaľ cuketa nezmäkne – ale pozor, aby sa nevysušilo mäso, nenechávajte pekáč preto v rúre zbytočne dlho, cuketa má byť mäkká ale nie rozvarená).

    Podávame s jogurtom, ktorý sme dochutili zvyšnými ingredienciami

    1. máj 2015