Cícerová nátierka s cviklou BEZ LEPKU BEZ MLIEKA Čas prípravy20 MinNáročnosťveľmi ľahká Namiesto pasty tahini môžeme použiť lyžicu inaktívneho sušeného droždia.
Na panvicu s olejom dáme cibuľu, cviklu, cesnak, zázvor a 1 lyžicu vody. Prikryjeme a za občasného miešania podusíme, kým cvikla nezmäkne. Do nádoby dáme cícedr s udusenou zmesou, pastou hanini a dohladka rozmixujeme. Nátierku podávame na chlebe, ozdobíme nastrúhanou mrkvou alebo žltou paprikou.
Cícerová nátierka s cviklou
BEZ LEPKU
BEZ MLIEKA
Čas prípravy20 MinNáročnosťveľmi ľahká
Namiesto pasty tahini môžeme použiť lyžicu inaktívneho sušeného droždia.
Suroviny:
1 konzerva cícera prepláchnutého
5 PL oleja
1PL pasty tahini
1 menšia cibuľa nadrobno nakárjaná
1/2 šálky cvikle, najemno nastrúhanej
2 strúčiky cesnaku prelisované
1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
3 PL vody
Postup:
Na panvicu s olejom dáme cibuľu, cviklu, cesnak, zázvor a 1 lyžicu vody. Prikryjeme a za občasného miešania podusíme, kým cvikla nezmäkne. Do nádoby dáme cícedr s udusenou zmesou, pastou hanini a dohladka rozmixujeme. Nátierku podávame na chlebe, ozdobíme nastrúhanou mrkvou alebo žltou paprikou.