55 / 70

    Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou

    By Adriana 17. august 2013

    Prep Time : 15 minutes
    Cook Time : 60 minutes
    Rating 5 stars - based on 1 review(s)
    Allergens : laktóza, vajce

    Ingrediencie
    bravčová panenka - 500 g
    olej - 2 PL
    maslo - 4 plátky
    soľ
    korenie
    Cesnaková omáčka:
    cesnak - 40 strúčikov
    cukor - 2 PL
    šľahačková smotana - 100 - 150 ml
    vývar - 50 ml
    soľ
    biele mleté korenie
    Zemiakovo-šošovicový puf:
    uvarené zemiaky
    mrkva - 2 ks (uvarená)
    červená šošovica - 1 pohár (uvarená)
    vajce - 1 ks
    soľ
    korenie - podľa chuti

    Postup prípravy

    1.V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
    2.Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme.
    3.Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme. 4.Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút. 5.Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
    6.Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme.
    7.Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar. 8.Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
    9.Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
    10.Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy.
    11.Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
    12.Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
    13.Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
    14.Dobrú chuť!

    28. apr 2015