1.V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky. 2.Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme. 3.Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme. 4.Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút. 5.Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca. 6.Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme. 7.Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar. 8.Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf 9.Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé. 10.Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy. 11.Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso. 12.Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť. 13.Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa. 14.Dobrú chuť!
Bravčová panenka, cesnaková omáčka a zemiakový puf s červenou šošovicou
By Adriana 17. august 2013
Prep Time : 15 minutes
Cook Time : 60 minutes
Rating 5 stars - based on 1 review(s)
Allergens : laktóza, vajce
Ingrediencie
bravčová panenka - 500 g
olej - 2 PL
maslo - 4 plátky
soľ
korenie
Cesnaková omáčka:
cesnak - 40 strúčikov
cukor - 2 PL
šľahačková smotana - 100 - 150 ml
vývar - 50 ml
soľ
biele mleté korenie
Zemiakovo-šošovicový puf:
uvarené zemiaky
mrkva - 2 ks (uvarená)
červená šošovica - 1 pohár (uvarená)
vajce - 1 ks
soľ
korenie - podľa chuti
Postup prípravy
1.V mierne osolenej vode uvaríme zemiaky. Osobitne uvaríme aj šošovicu a mrkvu. Ja som mrkvu použila z hovädzej polievky.
2.Zemiaky a šošovicu scedíme. Dochutíme korením, príp. soľou a rozmixujeme.
3.Pridáme vajíčko a spolu ešte premixujeme. 4.Naplníme formičky, ktoré uložíme do pekáča na alobal a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C približne 10-15 minút. 5.Cukor dáme skaramelizovať do vyššieho hrnca.
6.Pridáme očistené strúčiky cesnaku a dobre orestujeme.
7.Pridáme smotanu necháme ju zredukovať. Po častiach pridávame vývar. 8.Keď je už smotana dostatočne zredukovaná, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú omáčku.Bravcova panenka, cesnakova omacka a zemiakovy puf
9.Vrátime späť do hrnca a udržiavame teplé.
10.Mäso opečieme na panvici z každej strany. Osolíme, okoreníme a preložíme do zapekacej misy.
11.Do výpeku z mäsa pridáme 100 ml vody a podlejeme opečené mäso.
12.Na každý kúsok mäsa uložíme 2 plátky masla a dáme do rúry približne na 15 minút zapiecť.
13.Počas zapekania polievame výpekom, aby ostalo mäso šťavnaté a nevysušilo sa.
14.Dobrú chuť!