Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka. Premiešame s mäkkým maslom. Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).
Príprava korpusu
2. Príprava náplne
vajce slepačie 1 ks • mascarpone 250 g • tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 g • cukor vanilkový 24 g • cukor kryštálový 90 g • soľ • puding vanilkový - prášok 1 PL
Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, tvaroh, cukor, štipku soli a puding. Premiešame.
Príprava náplne
3.
Náplň vlejeme do formy na sušienkový korpus.
4.
Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky.
5.
kompótová šťava 150 ml • cukor kryštálový 2 PL • želé tortové číre - prášok 6 g • smotana 33% tuku, na šľahanie 250 g
Do hrnca vylejeme šťavu z obľúbeného kompótu, my sme použili čučoriedkovú šťavu, pridáme želatínu, cukor a minútu varíme, potom odstavíme a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.
6.
Ovocnú šľahačku rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake
7.
čokoláda biela
Povrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a dáme zachladiť. Dobre vychladený koláč môžme servírovať.
Cheesecake s čučoriedkovou šľahačkou: recept
1. Príprava korpusu
sušienky maslové 150 g • maslo 75 g
Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka. Premiešame s mäkkým maslom. Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).
Príprava korpusu
2. Príprava náplne
vajce slepačie 1 ks • mascarpone 250 g • tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 g • cukor vanilkový 24 g • cukor kryštálový 90 g • soľ • puding vanilkový - prášok 1 PL
Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, tvaroh, cukor, štipku soli a puding. Premiešame.
Príprava náplne
3.
Náplň vlejeme do formy na sušienkový korpus.
4.
Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky.
5.
kompótová šťava 150 ml • cukor kryštálový 2 PL • želé tortové číre - prášok 6 g • smotana 33% tuku, na šľahanie 250 g
Do hrnca vylejeme šťavu z obľúbeného kompótu, my sme použili čučoriedkovú šťavu, pridáme želatínu, cukor a minútu varíme, potom odstavíme a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.
6.
Ovocnú šľahačku rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake
7.
čokoláda biela
Povrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a dáme zachladiť. Dobre vychladený koláč môžme servírovať.