47 / 70

    Cheesecake s čučoriedkovou šľahačkou: recept





















    1. Príprava korpusu

    sušienky maslové 150 g • maslo 75 g

    Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka. Premiešame s mäkkým maslom. Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

    Príprava korpusu

    2. Príprava náplne

    vajce slepačie 1 ks • mascarpone 250 g • tvaroh jemný 40 - 45% tuku 100 g • cukor vanilkový 24 g • cukor kryštálový 90 g • soľ • puding vanilkový - prášok 1 PL

    Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, tvaroh, cukor, štipku soli a puding. Premiešame.

    Príprava náplne

    3.

    Náplň vlejeme do formy na sušienkový korpus.





    4.

    Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky.





    5.

    kompótová šťava 150 ml • cukor kryštálový 2 PL • želé tortové číre - prášok 6 g • smotana 33% tuku, na šľahanie 250 g

    Do hrnca vylejeme šťavu z obľúbeného kompótu, my sme použili čučoriedkovú šťavu, pridáme želatínu, cukor a minútu varíme, potom odstavíme a za stáleho miešania necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladnutú opatrne primiešame k vyšľahanej šľahačke.





    6.

    Ovocnú šľahačku rozotrieme na upečený a vychladnutý cheesecake





    7.

    čokoláda biela

    Povrch posypeme nastrúhanou bielou čokoládou a dáme zachladiť. Dobre vychladený koláč môžme servírovať.

    28. apr 2015