46 / 70

    1.

    cuketa 400 g

    Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pokrájame ju na malé kocky.





    2.

    olej olivový 30 ml • cibuľa 150 g

    V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.





    3.

    cesnak 2 S

    Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.





    4.

    bravčové stehno 600 g

    Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.





    5.

    soľ 1 ČL • paprika červená mletá 1 ČL • korenie čierne mleté ½ Ćl

    Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.





    6.

    syr Gouda 80 g

    Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.





    7.

    Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.





    8.

    voda 150 ml • olej olivový 50 ml • paprika červená mletá ½ ČL • cesnak 2 S

    Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.





    9.

    Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.

    28. apr 2015