Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pokrájame ju na malé kocky.
2.
olej olivový 30 ml • cibuľa 150 g
V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
3.
cesnak 2 S
Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.
4.
bravčové stehno 600 g
Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.
Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.
6.
syr Gouda 80 g
Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.
7.
Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.
8.
voda 150 ml • olej olivový 50 ml • paprika červená mletá ½ ČL • cesnak 2 S
Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.
9.
Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.
1.
cuketa 400 g
Cuketu umyjeme, odrežeme konce a pokrájame ju na malé kocky.
2.
olej olivový 30 ml • cibuľa 150 g
V hrnci zohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú očistenú cibuľu. Vložíme cuketu, premiešame, osolíme a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.
3.
cesnak 2 S
Do hotovej cukety pridáme prelisované strúčiky cesnaku, premiešame a necháme vychladnúť.
4.
bravčové stehno 600 g
Hrubšie, väčšie, plátky z vysokej časti bravčového stehna vyklepeme na tenko.
5.
soľ 1 ČL • paprika červená mletá 1 ČL • korenie čierne mleté ½ Ćl
Mäso rozložíme na dosku tak aby sa okraje prekrývali. Posypeme ho paprikou, korením a soľou.
6.
syr Gouda 80 g
Pod mäso povkladáme kuchynskú niť v rovnomerných, asi 5 cm odstupoch. Na mäso položíme vrstvu strúhaného syra a na syr naložíme chladnú cuketu.
7.
Okraje mäsa čo najpevnejšie pritlačíme k sebe a stiahneme pripravenou niťou.
8.
voda 150 ml • olej olivový 50 ml • paprika červená mletá ½ ČL • cesnak 2 S
Hotový závitok preložíme do hlbokého pekáča. Podlejeme vodou a olivovým olejom. Povrch potrieme paprikou a prelisovaným cesnakom. Pekáč uzavrieme a pečieme pri 170-180°C 1 hodinu.
9.
Upečený závitok necháme ľahko vychladnúť a nakrájame ho ostrým nožom na plátky.