1.
cibuľa 50 g • olej olivový 20 ml
Cibuľu ošúpeme, najemno nakrájame a osmažíme na oleji.
2.
pór 150 g
Pór umyjeme a pozdĺžne pokrájame.
3.
soľ ½ ČL • korenie čierne mleté ½ ČL • voda 1500 ml
Potom ho pokrájame na kúsky, pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme, chvíľu orestujeme a zalejeme vriacou vodou (zeleninovým vývarom). Varíme 7 minút.
4.
zemiaky 150 g
Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame.
5.
Zemiaky pridáme k póru a 8 minút varíme všetko spolu.
6.
petržlenová vňať
Nakoniec pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
7.
chlieb • maslo
Z chleba skrojíme kôrku a chlieb pokrájame na malé kocky. Vysypeme ich na panvicu s maslom a opečieme.
8.
syr Ementál
Polievku servírujeme nie veľmi horúcu, s nahrubo strúhaným syrom a opečeným chlebíkom.
1.
cibuľa 50 g • olej olivový 20 ml
Cibuľu ošúpeme, najemno nakrájame a osmažíme na oleji.
2.
pór 150 g
Pór umyjeme a pozdĺžne pokrájame.
3.
soľ ½ ČL • korenie čierne mleté ½ ČL • voda 1500 ml
Potom ho pokrájame na kúsky, pridáme k cibuli, osolíme, okoreníme, chvíľu orestujeme a zalejeme vriacou vodou (zeleninovým vývarom). Varíme 7 minút.
4.
zemiaky 150 g
Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame.
5.
Zemiaky pridáme k póru a 8 minút varíme všetko spolu.
6.
petržlenová vňať
Nakoniec pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
7.
chlieb • maslo
Z chleba skrojíme kôrku a chlieb pokrájame na malé kocky. Vysypeme ich na panvicu s maslom a opečieme.
8.
syr Ementál
Polievku servírujeme nie veľmi horúcu, s nahrubo strúhaným syrom a opečeným chlebíkom.