Ingrediencie pridávam od oka. Tento raz som varila túto polievku ako hlavné jedlo a preto som ju urobila veľmi hustú.
Ako na to:
Fazuľu si vopred namočíme (cez noc alebo aspoň na pár hodín). Scedíme, prepláchneme a dáme variť do neosolenej vody. V druhom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme múku a krátko popražíme za stále miešania. Zápražku zalejeme studenou vodou a rozmiešame. Mrkvu a petržlen očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhači. Cesnak očistíme a pretlačíme a spolu s krúpami a hráškom všetko pridáme do hrnca k cibuľke. Pridáme vodu (toľko koľko je treba). Polievku dochutíme soľou alebo bujónom, korením, paprikou a tesne pred dovarením pridáme majorán a petržlenovú vňať. Fazuľu po uvarení do mäkka scedíme, prepláchneme, vložíme do hrnca s polievkou, zamiešame a sme hotoví. Dobrú chuť 🙂
Vegánska fazuľová polievka s krúpami
Čo potrebujeme:
Biela fazuľa, olej, 1 cibuľa, 1 lyžica hladká múka, 1-2 mrkva, 1 petržlen, petržlenová vňať, morská soľ alebo zeleninový bujón bez glutamánu, mleté čierné korenie, mrazený hrášok, krúpy, 1-2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, majorán.
Ingrediencie pridávam od oka. Tento raz som varila túto polievku ako hlavné jedlo a preto som ju urobila veľmi hustú.
Ako na to:
Fazuľu si vopred namočíme (cez noc alebo aspoň na pár hodín). Scedíme, prepláchneme a dáme variť do neosolenej vody. V druhom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme múku a krátko popražíme za stále miešania. Zápražku zalejeme studenou vodou a rozmiešame. Mrkvu a petržlen očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhači. Cesnak očistíme a pretlačíme a spolu s krúpami a hráškom všetko pridáme do hrnca k cibuľke. Pridáme vodu (toľko koľko je treba). Polievku dochutíme soľou alebo bujónom, korením, paprikou a tesne pred dovarením pridáme majorán a petržlenovú vňať. Fazuľu po uvarení do mäkka scedíme, prepláchneme, vložíme do hrnca s polievkou, zamiešame a sme hotoví. Dobrú chuť 🙂