39 / 70

    Zapekané zemiakové halušky s kuracím:
    1. Príprava cesta

    zemiaky 430 g • vajce slepačie 1 ks • soľ 1 ĆL • múka polohrubá 250 g

    Zemiaky očistíme a postrúhame najemno. Pridáme vajce, soľ, múku a vymiešame polotuhé cesto.

    Príprava cesta

    2.

    Halušky uvaríme v slanej vode asi 3 - 4 minúty. Scedíme a prepláchneme studenou vodou.





    3. Príprava kuracej zmesi

    slanina oravská 100 g

    Slaninku orestujeme na troche oleja.

    Príprava kuracej zmesi

    4.

    kuracie prsia 300 g • soľ 1 ČL • korenie čierne mleté ½ ČL • soľ zeleninová 3 ČL

    Pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a chvíľu opekáme.





    5.

    hrášok 50 g • kukurica sterilizovaná 80 g

    Pridáme hrášok a kukuricu.





    6.

    smotana 33% tuku, na šľahanie 200 ml • syr tavený 60 g • cesnak 2 st

    Po chvíli zalejeme smotanou, pridáme tavený syr a cesnak. Omáčku chvíľu povaríme, kým sa rozpustí syr.





    7.

    Do zapekacej misky alebo na malý plech navrstvíme halušky.





    8.

    Halušky prelejeme kuracou zmesou a dáme piecť na 200°C asi 15 minút.





    9.

    syr polotvrdý 100 g

    Potom halušky vytiahneme, posypeme nastrúhaným syrom.





    10.

    Zapekáme ešte 5 minút do rozpustenia syra.

    28. apr 2015