Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z lístkového cesta - predpripraveného, rozvaľkaného a stočeného na papieri.
Cesto
2.
Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a postupne upečieme na plechu.
3.
Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce.
4. Pudingová plnka
vajce slepačie 6 ks • mlieko plnotučné 3,5% 1 l • cukor kryštálový 150 g • cukor vanilkový 15 g • puding vanilkový - prášok 100 g
Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho nakoniec vmiešame žĺtky a prevaríme.
Pudingová plnka
5.
Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát upečeného cesta a rovnomerne rozotrieme.
6. Snehová plnka
jahody 500 g
Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si bokom 3 jahody na konečné ozdobovanie.
Snehová plnka
7.
Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom.
8.
cukor kryštálový 250 g • voda 50 ml
Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).
9.
Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a do neho vložíme menší hrniec. Vodu necháme zovrieť. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh.
10.
Do snehu prilejeme rozmixované jahody a vyšľaháme hustú penu.
11.
Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného na sporáku, pod ktorým nám vrie voda. Prilejeme horúci sirup.
12.
Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme (asi 20 minút).
13.
Tri polievkové lyžice peny vložíme do cukrárenského vrecka na ozdobovanie. Ostatnú uvarenú jahodovú penu v bohatej vrstve naložíme na puding, rovnomerne rozotrieme a okraje zarovnáme.
14.
Na penu poukladáme štvorce upečeného lístkového cesta.
15.
cukor práškový
Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme pripravenou penou vo vrecúšku a plátkami jahôd. Zákusok uložíme na hodinu do chladničky.
Krémeš s jahodovou penou?
1. Cesto
lístkové cesto štrúdľové 275g 2 ks
Vrchný a spodný plát zákusku upečieme z lístkového cesta - predpripraveného, rozvaľkaného a stočeného na papieri.
Cesto
2.
Cestá rozbalíme, popicháme špajdľou a postupne upečieme na plechu.
3.
Jeden plát nakrájame na rovnaké štvorce.
4. Pudingová plnka
vajce slepačie 6 ks • mlieko plnotučné 3,5% 1 l • cukor kryštálový 150 g • cukor vanilkový 15 g • puding vanilkový - prášok 100 g
Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielkov. V mlieku rozmiešame cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho nakoniec vmiešame žĺtky a prevaríme.
Pudingová plnka
5.
Horúci puding vylejeme na nepokrájaný plát upečeného cesta a rovnomerne rozotrieme.
6. Snehová plnka
jahody 500 g
Jahody odlístkujeme, umyjeme a odložíme si bokom 3 jahody na konečné ozdobovanie.
Snehová plnka
7.
Ostatné zmixujeme na kašu ponorným mixérom.
8.
cukor kryštálový 250 g • voda 50 ml
Cukor rozvaríme s vodou na lepkavý sirup (15 minút).
9.
Na sporák postavíme väčší hrniec s vodou a do neho vložíme menší hrniec. Vodu necháme zovrieť. Z bielkov vyšľaháme polotuhý sneh.
10.
Do snehu prilejeme rozmixované jahody a vyšľaháme hustú penu.
11.
Penu preložíme do menšieho hrnca pripraveného na sporáku, pod ktorým nám vrie voda. Prilejeme horúci sirup.
12.
Penu vo vodnom kúpeli za stáleho šľahania uvaríme (asi 20 minút).
13.
Tri polievkové lyžice peny vložíme do cukrárenského vrecka na ozdobovanie. Ostatnú uvarenú jahodovú penu v bohatej vrstve naložíme na puding, rovnomerne rozotrieme a okraje zarovnáme.
14.
Na penu poukladáme štvorce upečeného lístkového cesta.
15.
cukor práškový
Štvorce cesta pocukrujeme, a ozdobíme pripravenou penou vo vrecúšku a plátkami jahôd. Zákusok uložíme na hodinu do chladničky.
16.
Pred podávaním ho rozkrájame.