37 / 70

    Zapekané zeleninové hniezda s marinovanými tofu hranolčekmi
    Častokrát olúpeme zeleninu a práve jej najvýživnejšiu časť, ktorá sa skrýva práve pod šupkou vyhodíme. Ja som sa rozhodla ju použiť a verte mi, na tomto si nesmierne pochutnáte. Je to jedno z mojich najchutnejších, najvýživnejších a cenovo najdostupnejších večerných jedál.

    Počet porcií

    Predpríprava

    Príprava

    2 15

    Suroviny

    1 mrkva, 1 stredne veľká cuketa, 1/2 hrnčeka nastrúhanej cvikly, 1 biele tofu, parmezán a sézamové semiačka na posypanie, štipka soli, korenie, 2PL sézamový olej, 2 ČL balzamikovej redukcie, 2 ČL sójovej omáčky sladkej, olivový olej

    Postup prípravy

    Mrkvu a cuketu poriadne umyjeme, ideálne aj hubkou na riad, a spolu so šupkou nastrúhame pomocou škrabky na tenučké hobliny. Vložíme hobliny do misy, pridáme cviklu a zalejeme marinádou, ktorú sme si pripravili zo sézamového oleja, balzamikovej redukcie, sójovej omáčky, soli a korenia. Chvíľu hobliny marinujeme a medzitým si nakrájame biele tofu na hranolčeky a naložíme ho do rovnakej marinády. Vezmeme pekáč a točivým pohybom naberieme zeleninové hobliny tak, aby nám na pekáči vytvorili kôpku. Posypeme zeleninu parmezánom a sézamom a dáme do rúry ugrilovať na 200st. asi 5 minút, pokiaľ nám syr nezozlatne. Kým sa zeleninové hobliny grilujú, rozpálime si panvicu a opečieme namarinované tofu hranolčeky. Na tanier servírujeme spoločne so zeleninovým hniezdom a ozdobíme balzamikovou redukciou.

    28. apr 2015