36 / 70

    Parený karfiol zapekaný v kari kruste
    Karfiol sa radí medzi jedny z najzdravších druhov zeleniny. Už 100 g obsahuje väčšie množstvo vitamínu C než zdravotníkmi odporúčaná denná dávka. Dobrá správa je, že pri šetrnej úprave parením sa zachová 50% hodnoty vitamínov v ňom obsiahnutých.

    Počet porcií

    Predpríprava

    Príprava

    4 30

    Suroviny

    1 karfiolovú hlavu, 4 vajíčka, 2 hrste nakrájanej petržlenovej vňate, 3 ČL kari korenia, 1 šálka strúhaného parmezánu, 2 PL špaldovej celozrnnej hladkej múky, Štipka soli, Štipka trojfarebného korenia

    Postup prípravy

    Karfiol naparíme v parnom hrnci. Nechceme, aby bol úplne mäkký, pretože sa bude ešte piecť, preto kontrolujeme, aby bol „al dente“, teda trošičku chrumkavý. Zatiaľ si rozrobíme cestíčko – vymixujeme vajíčka, petržlenovú vňať, kari korenie, strúhaný parmezán, múku, soľ a trojfarebné korenie. Naparený karfiol necháme trošku vychladnúť. Vychladený ho vysypeme do pripravenej rozmiešanej zmesi. Poriadne, aby sa ňou celý obalil. Obalený karfiol rozložíme na pekáč a dáme do rúry piecť na 200st., kým uvidíme, že karfiol začína dostávať zlato – hnedú farbu. Podávať ho môžeme s čerstvým šalátom a jogurtovým dresingom.

    28. apr 2015