34 / 70

    Praženička s lesnými kuriatkami a domácou zeleninkou
    Praženica na večeru ? Prečo nie ! Ak ich v kombinácii s hubami ťažšie trávite, tak si ich dajte skôr. Vajcia patria medzi jedny z najvýživnejších potravín vôbec – sú prirodzeným zdrojom mnohých dôležitých výživných látok vrátane vysoko-kvalitných bielkovín, vitamínov a minerálov. Stredne veľké vajce obsahuje menej ako 80 kalórií a len 11 g tukov na 100 g.

    Počet porcií

    Predpríprava

    Príprava

    2 15min

    Suroviny

    8 bio vajec, 2 hrste čerstvo natrhaných kuriatok, 3 stonky jarnej cibulky, 1/2 červenej papriky, soľ, čierne korenie, chilli korenie, 1PL maslo Ghee, paradajky ako oblohu

    Postup prípravy

    Kuriatka očistíme a nakrájame na polovicu, cibuľku nakrájame na malé kolieska, papriku narezeme na malé kocky. Vajíčka si vymiešame spolu so soľou, čiernym korením a chilli korením. Na panvici ohrejeme maslo Ghee, pridáme cibuľku, kuriatka a asi 5 minút restujeme. Potom pridáme papriku, asi 2 minúty spolu restujeme a na záver vylejeme vajíčka. Miešame, kým máme vajíčka hotové - každý ako má rád. Ja mám rada ani nie príliš husté, ani riedke. Papáme s paradajkami.

    28. apr 2015