26 / 70

    Suroviny
    650 g hrušiek
    2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
    190 g masla
    cukor 245 g (185 g do cesta 60 g plnka)
    štipka soli
    rum pár kvapiek do cesta
    3 vajcia
    190 g polohrubej múky
    1 prášok do pečiva
    30 g kakaa
    540 ml mlieka (60 ml cesto, 50 ml želatína, 430 ml plnka)
    1 balík želatíny v prášku
    1 vanilkový puding
    200 ml šľahačkovej smotany
    horká čokoláda na polevu
    pistácie

    Postup prípravy

    Krok 1

    Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Krok 2

    pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .

    Krok 3

    Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte.

    Krok 4

    Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.

    Krok 5

    Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.

    Krok 6

    Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky.

    Krok 7

    Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme.

    Krok 8

    Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.

    Krok 9

    Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.

    Krok 10

    V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.

    Krok 11

    k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)

    Krok 12

    vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .

    Krok 13

    plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.

    Krok 14

    Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami

    28. apr 2015