Suroviny 650 g hrušiek 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy 190 g masla cukor 245 g (185 g do cesta 60 g plnka) štipka soli rum pár kvapiek do cesta 3 vajcia 190 g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 30 g kakaa 540 ml mlieka (60 ml cesto, 50 ml želatína, 430 ml plnka) 1 balík želatíny v prášku 1 vanilkový puding 200 ml šľahačkovej smotany horká čokoláda na polevu pistácie
Postup prípravy
Krok 1
Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou.
Krok 2
pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .
Krok 3
Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte.
Krok 4
Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.
Krok 5
Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.
Krok 6
Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky.
Krok 7
Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme.
Krok 8
Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.
Krok 9
Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.
Krok 10
V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.
Krok 11
k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)
Krok 12
vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .
Krok 13
plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.
Krok 14
Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami
Suroviny
650 g hrušiek
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
190 g masla
cukor 245 g (185 g do cesta 60 g plnka)
štipka soli
rum pár kvapiek do cesta
3 vajcia
190 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
30 g kakaa
540 ml mlieka (60 ml cesto, 50 ml želatína, 430 ml plnka)
1 balík želatíny v prášku
1 vanilkový puding
200 ml šľahačkovej smotany
horká čokoláda na polevu
pistácie
Postup prípravy
Krok 1
Očstíme si hrušky pozdĺže rozrežeme a nakrájame na plátky.Potom aby nám nestmavli pokvapkáme citrónovou šťavou.
Krok 2
pripravíme si cesto.Šľahačom vymiešame maslo s cukrom a so štipkou soli.Pridáme taktiež .
Krok 3
Potom pridávame jedno po druhom vajcia , a za každým aspoň minútku prešľahajte.
Krok 4
Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a kakao.
Krok 5
Prilejeme mlieko a jemne premiešame varechou.
Krok 6
Koláč je na plech cca 23 x 23 .Formu si vymastíme maslom, a vysypeme múkou. Vylejeme na plech polovicu cesta a poukladáme na plátky nakrájané hrušky.
Krok 7
Potom vylejeme zbytok cesta a lyžicou povrch zarovnáme.
Krok 8
Pečieme v predhriatej rúre 180 °C asi 40 - 45 minút.
Krok 9
Kým nám koláč chladne pripravíme si plnku.Do 50 ml mlieka si namočíme želatínu.
Krok 10
V 10 lyžiciach mlieka ktoré je určené na plnku si rozmiešame vanilkový puding ..ostatné mlieko dáme variť.pridáme cukor 60 g .uvaríme si puding.
Krok 11
k tejto pudingovej zmesi ktorú si odstavíme pridáme želatínu ale až po chvili ked nám puding trochu vychladne..(nie do vriaceho)
Krok 12
vyšľaháme si šľahačku a tu so šľahačom premiešame s vychaldnutým pudingom .
Krok 13
plnku nanesieme na koláčik.Dáme aspoň na 2 hodinky zatuhnúť do chladičky.
Krok 14
Dozdobíme čokoládovou polevou a nasekanými pistáciami