25 / 70
    Šampiňónová polievka so zeleným tajomstvom

    Šampiňónová polievka so zeleným tajomstvom

    By Vysokoskolak v kuchyni 5. jún 2014

    Ako sa schyľuje k mrazivému obdobiu, stále viac ma láka dať do bruška niečo hrejivé a poriadne zasycujúce. Na túto príležitosť sa ideálne hodia husté krémové polievky. Nerobí mi problém jesť ich aj v lete, ale vtedy ide skôr o ich studené varianty. Dnes si teda dajme jednu v horúcom prevedení, dokonca so špeciálnou ingredienciou - AVOKÁDOM. Áno, čítate dobre, tento nápad som prevzala z RAW kuchyne, kde sa polievky či omáčky zahusťujú práve avokádom (alebo orieškami.. ale tých mi príde ľúto len tak vhodiť do polievky).


    Ingrediencie
    šampiňóny - 5 - 6 ks
    voda - 2 - 3 hrnčeky
    cibuľa
    strúčik cesnaku
    arašidový olej - 1 PL
    dubákové korenie
    termizovaný syr (lučina, mandava, gervais, philadelphia..) - 1 - 2 PL
    avokádo - 1/2

    Postup prípravy

    1.Na oleji osmahneme cibuľu a cesnak a pridáme na plátky nakrájané šampiňóny.
    2.Restujeme ich asi 5 minút a potom zalejeme vodou. Dochutíme korením a varíme zhruba 10 minút.
    3.Polievku odstavíme z ohňa a až potom pridávame na plátky nakrájané avokádo a krémový syr.
    4.Všetko dobre premiešame, niekoľko šampiňónov si necháme na ozdobu a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
    5.Vlejeme do taniera/misky a doplníme odloženými šampiňónmi.

    šamp

    28. apr 2015