• 1 pohár mlieka • 1 pohár vody • 4 lyžičky náhražky vajec Bezgluten • štipka soli • ¾-1 pohár domácej múky Bezgluten • 2 poháre malín • 1 syr ricotta • cukor múčka • olej na smaženie • čerstvá mäta na ozdobu
Postup:
Náhražku vajec rozpustíme v 80 ml vody a ušľaháme sneh. Hotovú zmes zmiešame s vodou, mliekom, múkou a soľou - cesto by malo mať konzistenciu riedkeho krému. Ak je to príliš husté - pridať viac vody. Naberačkou nalejeme na panvicu a smažíme dozlata. Hotové palacinky potrieme silnou vrstvou syra ricotta a naložíme malinami. Takto pripravené palacinky zložíme na 4 časti, posypeme hojne práškovým cukrom a ozdobíme lístkom mäty.
Palacinky s malinami a ricottou
Autor: Bezgluten
Ingrediencie:
• 1 pohár mlieka • 1 pohár vody • 4 lyžičky náhražky vajec Bezgluten • štipka soli • ¾-1 pohár domácej múky Bezgluten • 2 poháre malín • 1 syr ricotta • cukor múčka • olej na smaženie • čerstvá mäta na ozdobu
Postup:
Náhražku vajec rozpustíme v 80 ml vody a ušľaháme sneh. Hotovú zmes zmiešame s vodou, mliekom, múkou a soľou - cesto by malo mať konzistenciu riedkeho krému. Ak je to príliš husté - pridať viac vody. Naberačkou nalejeme na panvicu a smažíme dozlata. Hotové palacinky potrieme silnou vrstvou syra ricotta a naložíme malinami. Takto pripravené palacinky zložíme na 4 časti, posypeme hojne práškovým cukrom a ozdobíme lístkom mäty.
Doba vykonania: 40 minút