21 / 70

    Koláč tarte s jahodami

    Autor: Bezgluten

    Ingrediencie:

    • 100 dg UNI MIX Bezgluten • 100 dg univerzálnej múky Bezgluten • štipka soli • 100 g masla • 4 lyžičky vody • 2 lyžičky náhražky vajec Bezgluten

    Ingrediencie pre náplň:

    • 200 g ricotty • ½ kg jahôd • 100 ml smotany na šľahanie • 4 lyžičky náhražky vajec Bezgluten • 3 lyžice masla • vanilkový struk • 4 lyžice cukru

    Postup:

    Náhražku vajec rozmiešame v 40 ml vody a ušľaháme sneh, potom pridáme vodu, maslo, soľ a múku. Všetko dôkladne premiešame v mixéri. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do mrazničky na cca 10-15 minút, potom vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vložíme do formy na koláč tarte. Poprepichujeme spodnú časť vidličkou, položíme fazuľu ako záťaž a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Posledných 10 minút pečieme už bez fazuli tak, aby spodná časť získala červenú farbu. Medzitým si pripravíme náplň. Z jahôd odstránime stonky a nakrájame ich na štvrťky, ktoré potom krátko opražíme na rozpálenej panvici s maslom. Náhražku vajec rozpustíme v 80 ml ​​vody a ušľaháme sneh. Zmiešame ricottu so smotanou a rozšľahanou náhradou vajec, 4 lyžicami cukru a vanilkovou dužinou a nakoniec pridáme jahody. Jemne premiešame a nalejeme na upečený korpus. Pečieme ďalších 25 až 30 minút. Ochladzujeme v otvorenej rúre, krájame až po úplnom ochladení.

    Čas vykonania: 1,2 hodiny (s pečením)

    28. apr 2015