20 / 70
    Grilované ryby so zelerovým pyré

    Suroviny :

    Čerstvé ryby – pstruh alebo iný úlovok
    Olivový olej
    Soľ, korenie
    Citrón ( chemicky neošetrený )
    Cesnak
    Limeta ( chemicky neošetrená )
    Olivový olej
    Tymián, rozmarín – čerstvé bylinky

    Zelerové pyré :

    Zeler – 1 väčší kus
    Zemiaky 2-3 kusy
    Sladká smotana
    Maslo
    Soľ, korenie

    Postup :

    Pripravíme gril. Pripravíme si marinádu na ryby. V mažiari vymiešame olivový olej, natrhaný tymián, nastrúhanú kôru z limety, limetovú šťavu, 1 celý cesnak, soľ, korenie.

    Vypitvané a očistené ryby, osušíme, po povrchu kože urobíme niekoľko zárezov, posolíme, pokoreníme. Dovnútra každej ryby vložíme vetvičky rozmarínu a tymiánu a kolieska citrónu. Do zárezov vtrieme marinádu.

    Keď pred grilovaním ryby potrieme olivovým olejom, zabránime tým ich prilepeniu na gril. Ryby dáme na gril u grilujeme cca 20 min.

    Kým grilujeme ryby pripravíme si zelerové pyré.

    Zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky, dáme variť do osolenej vody. K zeleru pridáme aj očistené, na kocky nakrájané zemiaky. Zemiaky pyré zahustia. Keď je zeler mäkký, scedíme vodu, zeler so zemiakmi spolu popučíme, pridáme cca 2 PL masla a zohriatu sladkú smotanu cca 2, 5 dcl., závisí od objemu zeleru a zemiakov. Všetko dobre premiešame, ak je nutné dosolíme a nakoniec pridáme šťavu z citróna.

    Ďakujeme za vaše názory

    28. apr 2015