19 / 70
    Suroviny :ososový tatarák

    Suroviny :

    Čerstvý filet lososa cca 200 g
    Údený losos filet cca 150 g
    Avokádo 2ks
    Čerstvá chilli paprička
    Limety ( chemicky neošetrené ) 2ks
    Koriander – čerstvý
    Olivový olej
    Sójová omáčka
    Soľ, korenie

    Postup :

    Lososa zbavíme kože, nasekáme ho na veľmi drobné kúsky v mixéri, prípadne naškriabeme nožom, rovnako ako keď pripravujem mäso na mäsový tatarák. Rovnako pripravíme aj údený filet. Kúsky lososa vložíme do väčšej misky. Avokáda zbavíme kôstok, vydlabneme zo šupky a premiešame s lososom.

    Pripravíme si dressing. Spolu vymiešame olivový olej, nastrúhanú kôru z limety, nasekaný koriander, nadrobno nasekanú chilli papričku, ktorú sme si pozdľžne nožom rozrezali a zbavili semienok. Všetko dobre premiešame, nakoniec pridáme limetovú šťavu a cca 1 PL sójovej omáčky.

    Dresing premiešame s lososom a avokádom, ak je potrebné pridáme štipku soli a korenie. Necháme aspoň chodinu postáť, aby sa všetky chute pekne prepojili

    Podávame s chrumkavým chlebíkom alebo bagetami.

    28. apr 2015