51 / 70
    Karfiolovo - mäsové karbonátky plnené bryndzou s varenými zemiakmi:

    Karfiolovo - mäsové karbonátky plnené bryndzou s varenými zemiakmi: Zloženie:
    2 kuracie prsia (400g),
    polovičku karfiolu 250g,
    1 vajíčko,
    1 jarnú cibuľku,
    vegetu, 1 KL koreniacej zmesi na chinu,
    5 kopcovitých PL strúhanky,
    1 kocku bryndze,
    reďkovky,
    zemiaky

    Postup:
    zemiaky a karfiol si dáme variť do vriacej osolenej vody (každé zvlášť), karfiol povaríme len krátko, nie úplne do mäkka, cca 7 - 8 minút. Následne ho vyberieme, necháme trošku vychladnúť a pomixujeme spolu s mäsom na hmotu konzistencie ako na fašírky, pridáme vajíčko, najemno nakrájanú cibuľku, vegetu, korenie, primiešame do toho strúhanku, navlhčíme si ruky a tvarujeme karbonátky, ktoré ešte obalíme v strúhanke a následne ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, do stredu každej karbonátky vytvarujeme do polovičky karbonátky dierku, aby sme ich po dopečení mohli plniť bryndzou. takto pripravené dáme piecť do rúry na 200C 30 minút.

    Potom vyberieme plech, na každú karbonátku navrstvíme do pripravenej dierky za lyžičku bryndze, do ktorej sme primiešali nasekanú reďkovku a dáme ešte na chvíľočku zapiecť do rúry (5 minút).

    Podávame to s varenými zemiakmi.

    Dobrú chuť

    28. apr 2015