Kuracie prsia gorgonzola : Suroviny
2
ks kuracie prsia
podľa potreby
soľ
olej
tymián čerstvý
150
g syr gorgonzola
250
ml smotana na šľahanie
podľa potreby
korenie biele mleté
1 Najskôr si pripravíme omáčku zo syra gorgonzola. Je to kvalitný plesňový taliansky syr, ktorý je u nás bežne dostať kúpiť. Na teflónovej panvici rozpustíme menšie kúsky gorgonzoly spolu so smotanou. Ochutíme bielym mletým korením, krátko povaríme a zredukujeme na požadovanú hustotu.
2 Dva kusy kuracích pŕs, naložené vopred v oleji s trochou tymiánu opečieme na grile, alebo na panvici z oboch strán. Opekáme prudko, aby sa mäso zatiahlo a nevysušilo. Osolíme až nakoniec podľa chuti.
poprosim recept